Netanyahu dreigt openlijk met oorlog

IDF bombardement op Kfar Yunis dinsdag. Screenshot

Nadat dinsdagmiddag opnieuw 15 raketten vanuit Gaza op zuid Israel neerkwamen dreigt premier Netanyahu openlijk met oorlog als het afvuren van raketten niet ophoudt.

“Ik haast me niet naar de oorlog. Ik weet de prijs die onze soldaten en de families van de gevallenen betalen,”zei Netanyahu, wiens broer Yoni in actie was gedood.

Toch zei de premier dat als er geen keuze is: “Wee Hamas en de islamitische Jihad wanneer die dag komt! Het is hun keuze.”

“We zullen doen wat nodig is om totale veiligheid terug te brengen voor de inwoners van het zuiden,” zwoer hij.

“Als je ze niet neerschiet, zullen wij jou neerschieten. Ik heb het over een oorlog,” zei Netanyahu eerder op Army Radio. “Ik ga alleen naar een oorlog als laatste optie, maar we hebben iets voorbereid dat je je niet eens kunt voorstellen.”

Inwoners Ashkelon zoeken dekking tegen raketten.

Na de barrage van 15 raketten heeft de IDF doelen in Gaza aangevallen waaronder een militaire compound in Khan Younis, gebruikt voor training en de opslag van wapens en ondergrondse infrastructuur.

De IDF- woordvoerder van de woordvoerder zei dat 12 van de 14 raketten die binnen een half uur werden gelanceerd met succes werden onderschept door het Iron Dome-raketafweersysteem. Andere raketten vielen in de buurt van een speeltuin in de universiteitsstad Sderot en ook in een tuin van een woonhuis. Er waren geen meldingen van lichamelijk letsel.