Palestijnse veiligheidsdiensten hebben opdracht terroristen niet te achtervolgen

Tawfiq Tirawi . Screenshot YouTube

Palestijnse terroristen hebben in de afgelopen 24 uur twee terreuraanvallen met vuurwapens gepleegd en een terreuraanval waarbij met een auto op Israëlische soldaten in Jeruzalem werd ingereden. Deze aanvallen vinden slechts 3 dagen plaats nadat het voormalige hoofd van de veiligheidsdiensten van de Palestijnse Autoriteit (PA), Tawfiq Tirawi, de Palestijnse veiligheidsdiensten opriep “geen strijders te achtervolgen”.

Tirawi riep met zo veel woorden de Palestijnse politie op Israël niet op de hoogte te brengen van op hand zijnde terroristische aanslagen.

Tirawi is momenteel lid van het centraal comité van Fatah waar PA-leider Mahmoud Abbas voorzitter van is.

Het volgende is het transcript van de video die Tirawi op zijn persoonlijke Facebook-pagina heeft gepost:

Fatah-commissaris en lid van het Centraal Comité Tawfiq Tirawi: “Ik zeg tegen onze [Palestijnse] nationale autoriteit en onze veiligheidstroepen: deze autoriteit en deze strijdkrachten zijn opgericht op basis van nationale stichtingen, met getalenteerde en patriottische strijders. Deze strijders, zijn onderdeel van de PA en de veiligheidsdiensten – hun eerste verplichting is om op de collaborateurs [met Israël] en makelaars [die land verkopen aan Joden] te jagen en niet de strijders (dwz terroristen)! Dit is de verplichting die ze kennen en moet weten! Deze vechters zijn je broers en zij vormen steun voor jou, dus sta aan hun kant … en niet aan de kant van de collaborateurs en de onroerend goed handelaren.”

Bovenstaande tekst werd geplaatst in de Facebook-pagina van Fatah Central Committee-lid Tawfiq Tirawi op 2 februari 2020 : “Een toespraak waarin de deal van de eeuw werd veroordeeld door Tawfiq Tirawi tijdens een ontmoeting met de Fatah Bewegingsverenigingen op 30 januari 2020”

Advertentie (4)