Israël stuurt beschermende gezichtsmaskers en kleding naar China

Medische benodigdheden verzameld door IsraAID en partners voor China. Foto IsraAid

Het Israëlische Magen David Adom (MDA) heeft ruim 2000 maskers en 200 volledige beschermingskits richting China verstuurd. Hierbij hopen ze bij te dragen tegen de verspreiding van het coronavirus. Momenteel heerst er een uitbraak van het virus in het Aziatische land. Ook IsraAID, een organisatie voor humanitaire hulp, heeft een lading medische hulp naar China gestuurd.

De gezonden speciale pakken, maskers, brillen en schoenen zijn gedoneerd op verzoek van Chabad-Lubavitch rabbijnen in China. De donaties worden verdeeld over de veertien huizen van Chabad in China.

Een medewerker van Magen David Adom die beschermende benodigdheden inpakt om naar China te sturen. Foto: MDA

‘Magen David Adom, de grootste humanitaire organisatie van Israël, reageerde onmiddellijk op het verzoek van Chabad in China om de verspreiding van het coronavirus aan te pakken,’ zei MDA-directeur-generaal Eli Bin.

De lading medische noodhulp en beschermende uitrusting van IsraAid gaan naar het Chinese Ministerie van Volksgezondheid en gingen mee op de laatste vlucht van Tel Aviv naar China. Dit project werd uitgevoerd met de partners Israël-China Chamber of Commerce, INNONATION en David Ashkenazi van ICCB Capital.

IsraAID co-CEO Yotam Polizer zei dat IsraAID ‘de situatie zal blijven volgen en een secundaire reactie kan lanceren, waaronder geestelijke gezondheid en psychosociale ondersteuning voor humanitaire hulpverleners en hulpverleners in het gebied, gericht op stressverlichting.’ Verder zei Polizer: ‘We zijn allemaal erg bezorgd over de verspreiding van Coronavirus en we zijn dankbaar voor al het moedige werk van Chinese medische teams. Het is belangrijk voor ons om ons steentje bij te dragen door hulpgoederen te sturen en onze expertise te delen op het gebied van stressmanagement en traumavermindering.’