President Rivlin ontvangt 30 Joodse officieren van het Amerikaanse leger

President Rivlin temidden van de Amerikaanse officieren. Foto Koby Gideon (GPO)

Ongeveer 30 officieren van het Amerikaanse leger, de marine en de luchtmacht brachten dinsdag een bezoek aan de Israëlische president Reuven Rivlin. Dit bezoek was georganiseerd door de JINSA, het Joods Instituut voor Nationale Veiligheid van Amerika en vond plaats als onderdeel van haar Amerikaanse militaire leidersprogramma. 

De president verwelkomde de deelnemers in Jeruzalem en bedankte de organisatoren voor alles wat ze doen om de veiligheidsrelatie tussen de VS en Israël te bevorderen. Hij zei: “Israël heeft geen betere vriend en bondgenoot dan de Verenigde Staten. De onbreekbare band tussen ons is gebaseerd op onze gedeelde democratische waarden en onze gedeelde veiligheidsbelangen. Onze militaire samenwerking is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van Israël en de Verenigde Staten, maar voor het hele Midden-Oosten. Het is vooral belangrijk omdat Iran de terreur in de regio blijft verspreiden en stappen neemt om zijn nucleaire programma te bevorderen.”

Met betrekking tot het vredesplan van president Trump zei de president: “Terwijl we vandaag de dag worden geconfronteerd met de dreigingen van Iran en zijn volmachten, inclusief de terroristische organisaties in Gaza, kijken we ook naar de kansen en uitdagingen van de toekomst. De visie op vrede die president Trump vorige week presenteerde, erkent de noodzaak van Israël om de veiligheids-verantwoordelijkheid voor alle gebieden ten westen van de rivier de Jordaan te behouden. Israël moet zichzelf altijd kunnen verdedigen. Hoewel we nooit de veiligheid van onze burgers in gevaar zullen brengen, geloof ik dat een visie op vrede met onze Palestijnse buren realistisch is. Israëli’s en Palestijnen zijn niet gedoemd om samen te leven, het is onze bestemming om samen te leven. Ik hoop dat beide partijen van deze gelegenheid gebruik zullen maken om directe onderhandelingen opnieuw te starten.”

Advertentie (4)