Eden Alene gaat voor Israël naar het Eurovisie Songfestival

Eden Alene. Screenshot YouTube

Israël heeft dinsdag zijn vertegenwoordiger gekozen voor het Eurovisie Songfestival dat dit jaar in Rotterdam wordt gehouden. Eden Alene, 19, won dinsdagavond “The Next Star” en daarmee het recht om Israël te vertegenwoordigen.

Alene is de eerste zangeres van Ethiopische afkomst die Israël vertegenwoordigt in het jaarlijkse internationale extravaganza. Moment dient zij in de entertainment eenheid van de IDF.

Met haar krachtige stem en mix van invloeden brengt Eden dit jaar een frisse en eigentijdse combinatie van geluiden en stijlen naar het songfestival in Rotterdam.

Premier Benjamin Netanyahu feliciteerde Alene op Twitter en schreef: “Eden, je bent een kampioen! We vertrouwen erop dat je het Eurovision terug naar huis brengt. Succes!”

Geboren en getogen in Jeruzalem verhuisde Alene dit jaar met haar moeder naar de stad Kiryat Gat. Haar ouders zijn gescheiden sinds haar vierde en sindsdien heeft ze geen contact meer gehad met haar vader. Ze studeerde tien jaar ballet voordat ze van een religieuze naar een seculiere school verhuisde, theater ging studeren en zanglessen ging volgen.

“Het is een krankzinnige eer om mijn land te vertegenwoordigen,” zei ze nadat haar overwinning was aangekondigd. “Het is verbazingwekkend dat een Ethiopiër het voor het eerst doet.”

Sinds 2018 heeft ze verschillende singles uitgebracht, waaronder een cover van het in 1976 winnende Eurovisie liedje “Save Your Kisses For Me” van Brotherhood of Man. Haar liedje ‘When It Comes To You’ uit 2019 werd opgenomen in Los Angeles met de Amerikaanse producer Julian Bunetta.

Ook zong Alene de Hebreeuwse versie van het themalied van de Warner Bros film uit 2018 ‘Smallfoot’ en nam ze in 2019 deel aan de Israëlische versie van de musical ‘Little Shop of Horrors’.

Het lied dat Alene zal zingen op het Eurovisie Songfestival zal in de komende weken gekozen worden in een speciale televisie uitzending.

Advertentie (4)