Winter is terug in Israël met onweer en hagel

Screenshot MeteoTech Israel

Meteorologen waarschuwen voor overstromingen als gevolg van hevige buien in alle delen van het land. Er wordt sneeuwval verwacht op de berg Hermon. De temperaturen zijn laag voor de tijd van het jaar.

Een kou front dat sinds gistermiddag over Israël hangt is op woensdag intensiever geworden met buien en onweersbuien, soms vergezeld door hagel. Het slechte weer treft het grootste deel van het land.

Het meteorologische bedrijf Meteo-Tech waarschuwt voor overstromingen.

De neerslag zal naar verwachting aanhouden tot donderdagmiddag. Daarna wordt een pauze van meer dan 24 uur veracht. Het slechte weer wordt op zaterdag hervat.

Het Waterschap heeft woensdag gemeld dat het waterniveau van het Meer van Tiberias sinds dinsdagochtend met 2 cm is gestegen.

In de noordelijke stad Haifa variëren de temperaturen van 16 graden Celsius gedurende de dag tot 12 graden ‘s nachts. In Tel Aviv is het weer vergelijkbaar, met 16 graden overdag en 11 graden na zonsondergang.

In de zuidelijke stad Beersheva varieert de temperatuur van 14 graden gedurende de dag tot 10 graden ‘s nachts. In Jeruzalem zullen de temperaturen koeler zijn. Overdag is het 10 graden en ‘s nachts 8 graden.

In de zuidelijkste stad Eilat blijft het weer overdag relatief warm met overdag 19 graden en ‘s nachts 12 graden.

Op vrijdag is het gedeeltelijk bewolkt, met een lichte temperatuurstijging gedurende de dag. Maar de regen en het onweer zullen zich naar verwachting in de avonduren hervatten. De kans bestaat dat het gaat sneeuwen op de Hermon.

Op zaterdag is het weer regenachtig en bewolkt. In de noordelijke en centrale gebieden worden regenbuien verwacht. De neerslag zal zich verspreiden naar het kustgebied naarmate de dag vordert.

Advertentie (4)