President Rivlin brengt officieel bezoek aan Australië

President Rivlin brengt deze week een officieel bezoek aan Australië. Voorafgaand aan het bezoekt maakt de president tussenstops op de Fiji-eilanden en Los Angeles. Een delegatie van de Manufacturing Association of Israel en het Israel Export Institute zal de president vergezellen op zijn reis.

President Rivlin is dinsdag vertrokkenen zal naar verwachting vrijdag in Australië aankomen.

“Ik ben verheugd om voor het eerst als president Australië te bezoeken,” zei Rivlin voorafgaand aan zijn reis. “De relaties tussen Israël en Australië zijn goed ingeburgerd en sterk. Ze zijn gebaseerd op gedeelde waarden en echte vriendschap die de grote afstand tussen ons overbruggen van niet alleen landen, oceanen en tijdzones. Maar ook van verschillende culturen en tradities.”

Tijdens zijn tijd in Australië zal de president de leden van de Joodse gemeenschap in Sydney en Melbourne ontmoeten en het honderd jarig bestaan van de organisatie Keren Hayesod (United Israel Appeal) vieren.

President Rivlin vloog niet rechtstreeks vanuit Israël naar Australië. Hij sopte eerst een paar uur Los Angeles, waar hij werd ontvangen door het Y&S Nazarian Centre for Israel Studies aan de UCLA.

Van daaruit vloog de president naar de Fiji-eilanden voor een topontmoeting met eilandleiders.

Rivlin zal premier Frank Bainimarama van Fiji ontmoeten en vertegenwoordigers van Fiji, Papoea-Nieuw-Guinea, Samoa, Vanuatu, Tuvalu, Tonga en Palau. Tijdens de top zal een visumvrijstellingsovereenkomst worden ondertekend door de ambassadeurs van de Pacifische eilanden in aanwezigheid van de president, aldus de verklaring.