El Al zet alle vluchten stop

El Al heeft vanaf vrijdag alle vluchten tot voorlopig 4 april stopgezet. Er zijn te weinig passagiers. Wel zullen ‘reddingsvluchten’ om gestrande Israëli’s uit het buitenland op te halen doorgaan. Het aantal vrachtvluchten wordt opgevoerd.

Donderdag kondigde El Al aan na beoordeling van de situatie alle passagiersvluchten van en naar Israël tijdelijk stop te zetten. De maatregel is vrijdagochtend om 0.00 uur ingegaan en duurt tot 4 april 2020. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken.

El Al zegt de beslissing te hebben genomen omdat er vrijwel geen vraag meer is naar reguliere vluchten. “Onze zorg is voor de gezondheid van de passagiers en de vliegtuigbemanningen, en de noodzaak om in dit stadium de kosten te verlagen totdat de crisis eindigt en het herstel begint.”

Donderdag vonden er nog geplande El Al-vluchten plaats vanuit New York, Toronto, Londen en Parijs naar de luchthaven Ben Gurion. Ook bracht El Al gestrande Israëliërs terug uit Delhi, India en San Jose en Costa Rica.

De Israëlische luchtvaartmaatschappij liet weten de komende dagen door te gaan om Israëliërs die in het buitenland zijn gestrand terug naar huis te brengen.

Verder zei El Al ook dat het passagiersvliegtuigen gaat gebruiken om vracht te vervoeren.

Advertentie (4)