UPDATE coronavirus in Israël 3.035 besmettingen , twee nieuwe doden

De laatste coronavirus gegevens in Israël laten zien dat er opnieuw twee mensen zijn overleden, wat het totaal op 10 brengt, 3.035 mensen zijn besmet waarvan 49 in kritieke toestand, 60 in matige toestand en de rest heeft milde klachten. Ruim 5.000 mensen zijn de afgelopen 24 uur getest.

De twee mensen die zijn overleden zijn een 93-jarige man en een 76-jarige vrouw beiden met reeds bestaande gezondheidsklachten.

“We bevinden ons in een situatie waarin het aantal zieken elke drie dagen verdubbelt”, zei directeur-generaal Moshe Bar Siman Tov van het ministerie van Volksgezondheid donderdag. Hij schat dat het land binnen een week ongeveer 200 ernstig zieke patiënten zal hebben.

Er wordt in Israël rekening gehouden met een complete lockdown, niet alleen vanwege de stijging van het aantal besmette personen, wat ook te maken heeft door dat er meer testen worden uitgevoerd, maar ook vanwege het feit dat niet iedereen zich aan de strengere regels houdt die bepaald dat je niet verder dan 100 meter van je huis mag gaan, m.u.v. naar de supermarkt of apotheek gaan.

Advertentie (4)