Israel: Ministerie van Defensie wil 20 extra hotels huren voor mensen die in quarantaine moeten

Het luxueuze Dan Panorama Hotel in Tel Aviv is omgebouwd tot een quarantaine hotel. Foto: Dan Hotels

Het Israëlische ministerie van Defensie heeft vandaag bekendgemaakt dat het leger nog eens 20 hotels wil huren om Israeli’s die uit het buitenland terugkeren voor Pesach in quarantaine te plaatsen.

In de verklaring schreef het ministerie aan de hotels dat “naarmate Pesach nadert, er veel moeite is gedaan om Israëliërs uit het buitenland naar huis te halen”, eraan toevoegend dat “het ministerie van Defensie, het ministerie van Volksgezondheid en de IDF zich allemaal inzetten voor de missie en dat iedereen op zijn eigen terrein wordt opgeroepen om bij te dragen.”

Het ministerie is op zoek naar hotels met minimaal 200 kamers in Tel Aviv en Gush Dan, het Sharon-gebied, Jeruzalem en de Dode Zee en heeft hotels gevraagd met voorstellen te komen.

Minister van Defensie Naftali Bennett kondigde donderdag aan dat iedereen die terugkeert naar Israël vanuit het buitenland vanaf zaterdag onmiddellijk wordt gecontroleerd op coronavirus en vervolgens 14 dagen in quarantaine moet.

Degenen die terugkeren uit de Verenigde Staten, Italië, Frankrijk en Spanje, de landen die zijn aangewezen als landen met een hoog risico voor de ziekte, worden na de landing gecontroleerd en vervolgens overgebracht naar quarantaine-hotels in Jeruzalem, Tel Aviv, Haifa en Tiberias.

Advertentie (4)