In Israel nu ook ‘drive through’ virustesten

Drive-through in Tel Aviv. Screenshot YouTube

Als onderdeel van het uitbreiden van de testen op het coronavirus in Israel, is de hulpdienst Magein David Adom (MDA) vandaag, woensdag, gestart met de opening van de eerste van vele ‘drive through’ test mogelijkheden.

De eerste ‘drive through’-stations zullen zich in het Yarkon-park in Tel Aviv bevinden en vijf extra zullen worden geopend in Haifa, Jeruzalem, Petah Tikva, Rishon Lezion en Beersheba, zei de MDA. De stations werken 24 uur per dag, en MDA zegt dat ze ieder honderden tests per dag kunnen uitvoeren.

“De stations zullen zich in open ruimtes bevinden waar voertuigen continu doorheen kunnen rijden en de bestuurder niet hoeft uit te stappen”, aldus een MDA-verklaring.

Degenen die ervan worden verdacht het virus te hebben en die de stations niet kunnen bereiken zonder het openbaar vervoer te nemen, worden thuis getest, aldus MDA.

MDA zei dat het maandag door 82.000 Israëliërs was gebeld over het virus.

De hulpdienst heeft maandag 1.085 tests uitgevoerd en 7.000 sinds de uitbraak is begonnen. Het doel is om te beginnen met het verzamelen van monsters van 6000 Israëliërs per dag, zei het.

Advertentie (4)