Geen publiek bij de nationale dodenherdenking in Israel

Rouwenden op Mount Herzl. Screenshot YouTube

Voor het eerst in het bestaan van de staat Israel zal er op Jom Hazikaron, de nationale dodenherdenking voor hen die gesneuveld zijn tijdens de verdediging van Israel op 28 april, geen publiek aanwezig zijn.

“Om enerzijds de gezondheid van het publiek te beschermen en de nationale tradities in ere te houden, heeft de minister van Defensie aan het ministerie van Defensie en het directoraat-generaal Manpower van de IDF opgedragen dat de belangrijkste plechtigheden op het het plein bij de Klaagmuur (op de avond van 27 april) en op Mount Herzl de volgende dag, waar honderdduizenden mensen naar toe gaan, zonder publiek worden gehouden en in plaats daarvan live op televisie en social media worden uitgezonden ‘, aldus een verklaring van het ministerie.

“Daarnaast zullen de lokale ceremonies op de 52 militaire begraafplaatsen in het hele land in hun gebruikelijke vorm worden geannuleerd. In hun plaats zullen soldaten een wake bij kaarslicht houden, evenals een militaire groet door een commandant en een militaire voorzanger die de Kaddish zegt. (gebed voor de doden).

Meer dan anderhalf miljoen Israëli’s wonen Jom Hazikaron ceremonies op de avond van 27 april en op 28 april gedurende de hele dag bij vooravond en Memorial Day-ceremonies bij.

Dee plechtigheden op Mount Herzl in Jeruzalem worden ieder jaar door honderdduizenden mensen bezocht

De beslissing werd genomen op aanbeveling van de directeur-generaal van het ministerie, maj.-generaal. Udi Adam; hoofd van de IDF’s Manpower Directorate Maj.-Gen. Moti Almoz; en Aryeh Moalem, adjunct-directeur en hoofd van de afdeling Gezinnen en Herdenking van het ministerie, die overleg heeft gepleegd met de voorzitters van Yad Labanim en de IDF Widows and Orphans Organization.

Moalem vertelde verslaggevers dat verschillende kleinere ceremonies ook zouden worden geannuleerd, waaronder de herdenkingsceremonie in Yad Labanim in Jeruzalem aan de vooravond van Memorial Day, en alle Memorial Day-ceremonies op verschillende locaties in het hele land.

De andere plechtigheden die zonder publiek zullen worden gehouden, zijn onder andere de officiële staatsceremonie bij de Klaagmuur, bijgewoond door president Reuven Rivlin en IDF -stafchef luitenant-generaal. Aviv Kochavi en de jaarlijkse “Songs in Their Memory” -ceremonie in de Knesset, die live wordt uitgezonden.

Op Memorial Day zal het plaatsen van kransen en kaarsen op graven plaatsvinden volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid. De bezoeken van nabestaanden die in het buitenland wonen zijn geannuleerd, op aanbeveling van het ministerie, zei Moalem.

Hoewel veel van de ceremonies zijn geannuleerd, zal de minutenlange landelijke sirene om 20.00 uur – die de gevallenen eert en het begin markeert van Memorial Day-evenementen – evenals de sirene van twee minuten om 11.00 uur op Memorial Day plaatsvinden als gepland.

Advertentie (4)