Israëliërs overtreden massaal verbod om langer dan 10 minuten buiten te blijven

Politie in Kikar Rabin, Tel Aviv. Dcreenshot

Na de hevige regenbuien vrijdagochtend werd het later op de dag aangenaam weer in Israël, wat velen er toe bracht om naar buiten gaan voor een wandeling of wat sportactiviteiten. De regels die voorlopig tot vrijdag in Israël gelden staan toe om voor een korte periode naar buiten te gaan, waarbij een afstand van 2 meter moet worden aangehouden.

Het ministerie van Volksgezondheid was dan ook genoodzaakt een oproep te doen waarbij het Israëlisch publiek werd opgeroepen naar huis te gaan. ” Het mooie weer is geen reden om het huis uit te gaan’, aldus de oproep

De directeur-generaal van het Ministerie van Volksgezondheid Moshe Bar Siman-Tov riep de bevolking op de richtlijnen van de overheid op te volgen om zo een grote uitbraak te voorkomen.

Voor een groot aantal Israëliërs is het gedwongen binnen blijven, en dan ook nog de orders van de overheid opvolgen, iets waar ze niet aan gewend zijn.

In Tel Aviv reed de politie door parken en langs de boulevards en riep de bevolking op om naar huis terug te gaan. De meesten gaven daar gehoor aan.

We hebben een aantal video’s hieronder geplaatst waar te zien is dat het nogal gemoedelijk aan toegaat. De politie spreekt het publiek aan met de term “chaweriem”(vrienden).