Israëlische arts traint Palestijnse artsen in behandeling patiënten met coronavirus

Training Palestijnse artsen door Israelische arts. Screenshot

De Palestijnse Autoriteit is bezorgd dat Arabieren die in Israël wonen en naar de Westelijke Jordaanoever reizen, het coronavirus zullen verspreiden , zei prof. Elhanan Bar-On, hoofd van Sheba Medical Center, Tel Hashomer’s Israel Center for Disaster Medicine and Humanitarian Response.

Tot dusver heeft Israël bijna 4.000 patiënten met het coronavirus en de PA heeft er ongeveer 90.

Tegelijkertijd zei Bar-On dat, als Israël de PA niet ondersteunt en niet samenwerkt, er waarschijnlijk ook een groot aantal gevallen vanuit de Palestijnse gebieden Israël binnenkomt.

Hoewel Gaza en de Westelijke Jordaanoever nog steeds veel kritieke patiënten zien, zoals elders in de wereld, wordt verwacht dat het virus zich zal blijven verspreiden en dat ze in de nabije toekomst veel ernstigere gevallen zullen moeten behandelen.

Bar-On hoorde vorige week meer over deze zorgen tijdens een onderwijs- en trainingsmissie die hem en vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid en de Palestijnse Autoriteit naar Jericho, Oost-Jeruzalem en de Erez Crossing aan de grens met Gaza bracht.

Tijdens de bezoeken deelde Bar-On de ervaring die hij heeft opgedaan met het behandelen van coronavirus patiënten in Israël. Hij was de enige Israëlische gezondheidswerker in de delegatie.

“Omdat dit een geheel nieuw scenario is, is het delen van kennis tussen zorgverleners van het grootste belang”, vertelde Bar-On aan de post. “Ik geef hen veel tips over het vak en hoe ze hun faciliteiten kunnen aanpassen aan deze nieuwe situatie.”

Hij ging specifiek in op het opzetten van geschikte triage gebieden en het isoleren van coronavirus patiënten.

“Het doel om het medische team te beschermen had een zeer hoge prioriteit, evenals het beschermen van de faciliteit, want als je geen schone faciliteit hebt of als je teams geïnfecteerd zijn, kun je geen patiënten behandelen”, zei hij tegen The Jerusalem Post . ‘Ze proberen zich voor te bereiden, maar ze hebben niet de kennis om het virus te bestrijden.’

In een interview met Kan News zei een Palestijnse arts dat de grootste uitdaging van de PA mankracht is, mensen die weten hoe ze mensen met luchtwegaandoeningen moeten behandelen of zelfs ademhalingsapparatuur moeten gebruiken.

Bar-On zei dat de Palestijnen “zeer ontvankelijk waren: niemand heeft tijd om aanvullende onderwerpen te behandelen – politiek of iets anders”, zei hij. “Iedereen begrijpt dat we in dezelfde boot zitten en we samen moeten werken om veilig te blijven.”

Advertentie (4)