Naaste adviseur premier Netanyahu positief getest; Netanyahu in quarantaine

Premier Netanyahu. Screenshot tv

Een adviseur van premier Benjamin Netanyahu die donderdag de premier ontmoette, is naar verluidt positief getest voor het nieuwe coronavirus, wat de bezorgdheid oproept dat de premier mogelijk zelf is blootgesteld en indien dit zo is, ook Blauw en Wit leider Benny Gantz en anderen die in de nacht van zaterdag op zondag 8 uur met Netanyahu in een ruimte zaten tijdens onderhandelingen over een nieuwe regering.

Rivka Paluch, Netanyahu’s adviseur voor ultraorthodoxe zaken, testte positieve uren nadat haar man in het ziekenhuis was opgenomen met het virus, volgens nieuws van Channel 12.

Een bron in het kantoor van Netanyahu vertelde dat ze nu mogelijk volgens de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid zullen gaan handelen, wat waarschijnlijk betekent dat de premier en andere assistenten of wetgevers die met hem in contact zijn geweest mogelijk in quarantaine moeten gaan. De bron zei dat er een epidemiologisch onderzoek naar Paluch werd uitgevoerd om te bepalen wie ze precies aan het virus heeft blootgesteld.

Volgens rapporten heeft Paluch donderdag verschillende wetgevers ontmoet te midden van de onderhandelingen toen de Knesset Benny Gantz tot nieuwe voorzitter koos.

Het kabinet van de premier had eerder bevestigd dat Paluch donderdag een ontmoeting had met Netanyahu, maar zei dat “de juiste afstand werd gehouden”.

“De regels om afstand te houden van de premier en die in zijn omgeving werden gehandhaafd in overeenstemming met de instructies van het Ministerie van Volksgezondheid, zelfs voordat het familielid positief werd bevonden”, vertelden bronnen in de buurt van Paluch aan Channel 12.

Inmiddels is bekend geworden dat Netanyahu 1 week in huis quarantaine moet. Over de anderen is nog niets bekend, maar aangenomen mag worden dat ook zij in quarantaine moeten.

Wat voor consequenties dit heeft voor de onderhandelingen over een nieuwe regering zal later duidelijk worden.

Advertentie (4)