Israelische startups die je helpen als je zwanger bent

Ter illustratie. Screenshot YouTube

De voorbereiding op de geboorte van een kind kan opwindend zijn, maar ook vermoeiend en vaak zorgwekkend voor aankomende moeders. Zwangere vrouwen hebben te maken met natuurlijke veranderingen in hun lichaam en hebben daardoor soms last van complicaties en tekorten. Van een app met voedingsaanbevelingen tijdens de zwangerschap tot een echografie apparaat voor thuis, hieronder staan ​​aantal in Israël gevestigde startups die proberen de zwangerschap een beetje eenvoudiger te maken.

Nuvo

Foto Nuvo

Nuvo Inc. ontwikkelt een riemachtig apparaat dat zwangere vrouwen niet-invasieve foetale en maternale monitoring biedt vanuit het comfort van hun huis. De meetband van Nuvo, die Invu wordt genoemd, meet bepaalde indicatoren voor foetaal en moederlijk welzijn met behulp van centrale en akoestische sensoren, waaronder de bewegingen, hartslag en hartslag van de fetus. Het apparaat van Nuvo wordt strikt verkocht aan artsen en wordt op recept aan moeders in bruikleen aangeboden. De patiënt ontvangt informatie van het apparaat rechtstreeks naar haar telefoon en een uitgebreider rapport wordt naar haar arts gestuurd. Het bedrijfsmodel van Nuvo is om verzekeraars per afgegeven rapport in rekening te brengen.

GynIsUs

Ter illustratie. screenshot YouTube

GynIsUs Ltd. ontwikkelt draagbare apparaten die mogelijke zwangerschaps gerelateerde complicaties helpen verminderen en voorkomen. Met behulp van kunstmatige intelligentie verzamelt de technologie van het bedrijf de gegevens van patiënten, of het nu gaat om de moeder, zoals pre-eclampsie, of om de foetus zoals een ernstige beperking van de foetale groei of macrosomie, en biedt real-time voorspellingen. Door dit te doen, stelt het bedrijf artsen in staat om mogelijke complicaties tijdens de zwangerschap te voorspellen en dienovereenkomstig gepersonaliseerde, preventieve zorg te bieden.

Nine Plus Life

Foto Nine Plus Life

9 Plus Life Ltd. ontwikkelt een app en mobiele service die zwangere vrouwen verbindt met iemand die emotionele en fysieke ondersteuning aan vrouwen geeft tijdens de zwangerschap en bevalling . Met de app kunnen gebruikers de klok rond chatten met haar, evenals fysieke escort tijdens en na de geboorte.

OB-Tools

OB-Tools Ltd. ontwikkelt technologie die is ontworpen om uteruscontracties te controleren. Het niet-invasieve apparaat van het bedrijf is ontworpen om specialisten en verloskundigen in de moeder-fetus geneeskunde te helpen bij het identificeren, meten en evalueren van baarmoedercontracties en foetale hartslag tijdens zwangerschap en bevalling. Met behulp van een sensor op de buik van de zwangere vrouw helpt het TrueLabor-systeem van het bedrijf artsen en verpleegkundigen om onderscheid te maken tussen echte en valse arbeidstekens. De fetus hartslagmeter van het bedrijf heeft in 2015 de goedkeuring van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) ontvangen.

PulseNmore

Screenshot YouTube

PulseNmore Ltd. ontwikkelt een handheld echografie-apparaat waarmee zwangere vrouwen thuis echografie testen op hun ongeboren baby’s. Het apparaat synchroniseert met de smartphone van de moeder, toont de afbeeldingen op het scherm en stuurt ze naar haar zorgverlener voor analyse.

Nutrino

De software van Nutrino Inc. verzamelt gegevens over de gezondheid en eetgewoonten van gebruikers, maakt een persoonlijk voedingsprofiel en biedt gepersonaliseerde voedingsaanbevelingen. In 2015 hebben Nutrino en IBM een door IBM Watson aangedreven app gelanceerd die is ontworpen om aanbevelingen te doen voor zwangerschapsvoeding voor aanstaande moeders.