Tel Aviv lanceert “soft-landing” gids voor werknemers internationale bedrijven

De voorkant van de speciale gids

De gemeente Tel Aviv heeft een ‘soft landing’-servicegids uitgebracht voor internationale bedrijven en ondernemers in een poging meer hoogopgeleide buitenlanders naar de stad te lokken.

In de nieuwe Engelstalige gids , die vorige maand werd uitgegeven, prijst de stad op informele wijze de egalitaire werkcultuur, veiligheid, levensstijl en gezinsvriendelijke voorzieningen aan.

De gids geeft informatie over Israëlische werkdagen, feestdagen, betalingspraktijken, bankieren, vennootschapsbelasting, onderzoekssubsidies, werving en oprichting van rechtspersonen, waaronder bijkantoren en dochterondernemingen.

Het document bevat ook een gids voor incentives van het Investment Promotion Agency van het ministerie van Economie, die internationale investeringen versnelt.

Tel Aviv heeft bijna 2.000 startups, één voor elke 290 inwoners, de hoogste concentratie ter wereld, en heeft volgens de gids de meeste ingenieurs per hoofd van de stad.

Er zijn al meer dan 100 internationale onderzoeks- en ontwikkelingscentra in de stad, waaronder kantoren van Amazon, Google, Alibaba, eBay, Facebook en PayPal. De White City heeft de afgelopen drie jaar een groei in internationale centra van 30 procent gezien.

Advertentie (4)