Laatste vlucht van El AL 747 (video’s)

ElAL 747 na de laatste landing op Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Op 1 november en 3 november 2019 vond, na 48 jaar trouwe dienst, de laatste vlucht plaats van de laatste ElAL Boeing 747. Dit gebeurde op een wel heel bijzondere wijze, waarbij op de terugvlucht van Rome naar Tel Aviv een 747 in de lucht werd getekend.

Maar er was veel meer, zo was het cabine personeel gekleed op beide vluchten gekleed in speciaal voor deze vlucht gemaakte kleding, kregen paasagiers allerlei verrassingen voorgeschoteld, en was de sfeer aan boord zoals je alleen op een ElAl vlucht kunt verwachten.

Bij de gate werd een receptie gehouden met veel EL AL B747-foto’s van onvergetelijke momenten.

De Boeing 747 speelt een belangrijke rol in de geschiedenis van EL AL, waaronder het meenemen van 1.100 Ethiopische joden naar Israël op een enkele B747; wat nog steeds het wereldrecord is.

Veel passagiers deelden hun diepe connecties en emoties met hun geliefde B747. Er waren man en vrouw purser-team aan boord, ook vader (captain) en dochter (stewardess)-team om de laatste Boeing 747 te bedienen.

Sam Chui, die een YouTube kanaal heeft over de luchtvaart met 1,93 miljoen subscribers (ja ik ben er eentje van) maakte het allemaal mee en legde het allemaal vast.

Vooral deel 2 is bijzonder om dat u daarin kunt zien hoe het lukte tussen Cyprus en Israel een Boeing 747 in de lucht te tekenen.

Advertentie (4)