Israël kondigt nog meer restricties aan voor bezoekers uit Europa

Coronavirus
MDA personeel p Ben Gurion Airport. Foto MDA

Vanaf vrijdagochtend 8 uur gelden er nieuwe restricties voor reizigers uit Duitsland, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland. Bezoekers uit deze landen mogen Israël niet meer in, tenzij ze een plek hebben waar ze 14 dagen in quarantaine kunnen gaan.

Alle Israëliërs die uit een van deze vijf Europese landen terug zijn gekeerd kregen woensdag de opdracht om in thuisquarantaine te gaan voor een periode van 14 dagen. 

Tussen de 50.000 en 80.000 Israëliërs wachten thuis in quarantaine af en grote evenementen zoals concerten en sportwedstrijden gaan niet door vanwege aangescherpte richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid.

De Israëlische politie heeft aangekondigd streng te zullen optreden tegen burgers die de beperkingen overtreden. Wie de regels moedwillig overtreedt kan een gevangenis straf krijgen van maar liefst 7 jaar. Er zijn 8 strafrechtelijke onderzoeken geopend tegen Israëliërs die de quarantaineregels van de staat hebben overtreden of inspecteurs van het ministerie van volksgezondheid hebben misleid.

Advertentie (4)