Geavanceerde coronavirus eenheid in Rambam ziekenhuis Haifa

Rambam ziekenhuis Haifa. Fot Rambam

Het Rambam-ziekenhuis in Haifa heeft de voorbereidingen afgerond voor de opening van een nieuwe coronavirus afdeling op dinsdag. De faciliteit bevindt zich op een verdieping die geïsoleerd is van de rest van het ziekenhuis.

Bouwteams en de logistieke afdeling van het ziekenhuis hebben de afgelopen week hard gewerkt om een ​​hele verdieping van het ziekenhuis in tweeën te snijden: een ziekenhuisvleugel aan de ene kant en kamers voor het behandelende team aan de andere kant. De afdeling krijgt ook een aparte ambulance-ingang en lift. Lucht uit de kamers wordt door een filter gepompt voordat deze het gebouw verlaat.

De nieuwe afdeling zal 30 patiënten kunnen huisvesten, waarvan twee kamers die kinderen kunnen behandelen en een extra kamer voor patiënten die zijn geïntubeerd vanwege acuut ademhalingsfalen.

Een speciaal coronavirus-team werd getraind door Sheba Medical Center van Tel Hashomer, dat vorige maand een eigen coronavirus-eenheid opende.

De afdeling zal worden bemand door 30 verpleegkundigen die zich allemaal vrijwillig hebben aangemeld, evenals artsen uit verschillende afdelingen. Het team zal gespecialiseerd zijn voor deze afdeling en zal tot nader order op geen enkele andere afdeling werken.

Patiënten krijgen telefoons en videoapparatuur in hun kamer beschikbaar om te praten met familie en medische professionals, met als doel het contact tussen patiënten en andere mensen zo minimaal mogelijk te houden.

Het Rambam ziekenhuis zei in een persverklaring dat een nieuw bewakingssysteem dat op afstand word bediend, voor het eerst in Israël zal worden gebruikt op deze nieuwe afdeling.

Het systeem, ontwikkeld door de Israëlische start-up Biobeat, bevat slimme bewakingsstickers die de momenteel gebruikte bewakingsmethoden zullen vervangen. De stickers worden op alle patiënten aangebracht en monitoren continue de ademhaling, voedselinname, pols, bloeddruk, lichaamstemperatuur en andere essentiële zaken. De resultaten worden continu naar een informatiesysteem gestreamd , waardoor elke patiënt kan worden gevolgd zonder fysiek contact.

De oprichting van de gespecialiseerde afdeling voor de opname van coronavirus patiënten stelt ons voor veel uitdagingen, waarvan we er enkele voor het eerst hebben geleerd. Sommigen van hen creëren we vanuit het niets, omdat de ervaring over de hele wereld met betrekking tot alles wat verband houdt met het coronavirus beperkt is, ”zei Dr. Michael Halbertal.

“Er is indrukwekkend aantal vrijwilligers en ik ben er zeker van dat we voor de missie kunnen doen ​​om kwaliteitsvolle medische zorg te bieden aan de burgers van Israël die misschien ziek worden van het coronavirus. Dit maakt deel uit van onze missie als medische professionals. ”

Advertentie (4)