Israelisch wielrenteam test techniek van acht startups voor betere resultaten

Israel Startup Nation Wielrenteam. Screenshot YouTube

Het eerste professionele wielerteam van Israël dat deel zal nemen aan de World Tour wielrennen ( waaronder de Tour de France), heeft onlangs acht lokale startups ontmoet om hun technologieën te testen en te kijken of ze de wielrenners helpen betere resultaten te behalen, aldus de Times of Israel.

“Het gebruik van hun technologie zal de startups op hun beurt weer helpen om hun producten wereldwijd in het sport-, voedings-, gezondheids- en wellness-spotlight te plaatsen,”zei Start-Up Nation Central (SNC), een non-profitorganisatie die startups koppelt aan industrieën in een verklaring.

De startups werden door SNC geselecteerd , uit een lijst van meer dan 6.500 actieve Israëlische startups om de acht “meest relevante oplossingen” te vinden, afgestemd op de behoeften van het wielerteam, na een ontmoeting met de managers van het team.

De aangeboden technologieën omvatten oplossingen voor betere racevoorbereiding, realtime en externe fysiologiebewaking, trainingsbelasting, letselvoorspelling, slaapkwaliteit, voedingsbalans, prestatiebewaking en maximalisatie, en zelfs bewaking van de gemoedstoestand van de fietser.

De aangeboden technologieën omvatten oplossingen voor betere racevoorbereiding, realtime en op afstand bediende fysiologiebewaking, trainingsbelasting, letselvoorspelling, slaapkwaliteit, voedingsbalans, prestatiebewaking en maximalisatie, en zelfs bewaking van de gemoedstoestand van de fietser.

Het team zal de komende drie jaar met enkele startups aan proefprojecten werken en eventueel kunnen er meer startups aan de groep worden toegevoegd, aldus SNC.

Het Israëlische wielerteam, dat uit 30 renners bestaat, zal voor het eerst deelnemen aan de prestigieuze Tour de France 2020, met de vlag van Israël als een “Startup Nation”.

Tour de France is een van ‘s werelds populairste sportevenementen, bekeken door een tv-publiek van 3,5 miljard mensen.

De startups die zijn geselecteerd om hun producten te testen, zijn:

Physimax Technologies , die het welzijn en de prestaties van het bewegingsapparaat volgt en verbetert door objectieve, gegevensgestuurde analyse.

Zone7 analyseert gegevens van wearables en video, houdt de medische toestand en prestaties bij en voorspelt blessures.

Sleeprate , die slaapbewaking , -beoordeling en -therapie combineert in een uniform pakket.

Biobeat , dat een draagbaar apparaat heeft ontwikkeld voor continue, niet-invasieve, nauwkeurige medische controle van vitale functies.

The Elegant Monkeys, die informatie over de emotionele toestand van gebruikers haalt uit fysiologische sensorgegevens.

Weaettable , dat een elektro-optische sensor heeft ontwikkeld voor het bewaken van lactaatniveaus in het lichaam om te controleren op sepsis en het uithoudingsvermogen te meten.

ATLASense Biomed , dat gelijktijdig de medische gegevens van een groot aantal patiënten op afstand bewaakt.

Advertentie (4)