Terroristen uit Gaza dreigen ballonnen met traangas te gebruiken

Ballon met trangas. Screenshot

Maandag zijn er acht ballonnen met explosieven uit Gaza in Zuid-Israël neergekomen. Nu dreigen de terroristen ballonnen met traangas te gaan gebruiken.

De terroristische groeperingen die explosieve en brandende ballonnen lanceren vanuit de Gazastrook hebben gewaarschuwd dat ze de komende dagen ballonnen met traangasgranaten gaan inzetten. Dit meldt Ynet.

Vrijgegeven foto’s tonen een traangasgranaat met een lont waardoor de granaat grote hoeveelheden traangas afgeeft.

Traangas ballon

Maandagavond ontplofte een met ballonnen neergekomen explosief naast een huis in kibboets Kfar Aza. Bij het incident zijn geen verwondingen of schade gemeld. Kort daarna werd een weg in de buurt van Nahal Oz in Zuid-Israël afgesloten vanwege explosieve ballonnen.

Drie ballonnen werden gemeld door de regionale raad van Eshkol. Een ontploft in de lucht en de andere twee werden onschadelijk gemaakt door veiligheidstroepen. Er zijn geen meldingen van schade of verwondingen. Een vierde ballon werd gevonden in een veld in de regionale raad van Merhavim.

Volgens de Israëlische politie zijn er in de buurt van Sderot en Kiryat Gat meerdere ballonnen gevonden. In de buurt van Kiryat Gat werd snelweg Route 6 tijdelijk afgesloten om politie specialisten ruimte te geven een cluster ballonnen met explosieven onschadelijk te maken.

Ook werden ballonnen met explosieven gevonden op de treinrails in de buurt van de zuidelijke stad Netivot. Het gebied werd tijdelijk afgezet.

Ziv Welch, de veiligheidscoördinator voor de regionale raad van de regio Hof Ashkelon, gebruikte een drone om een video te maken van de neergekomen ballonnen met explosieven terwijl die onschadelijk werden gemaakt.

Ballonnen met een granaat kwamen zondag in het Palestijnse dorp Majd in het zuidelijke deel van de Regionale Raad van Har Hebron terecht. Dit dorp ligt ongeveer 45 kilometer van de grens met Gaza.

Advertentie (4)