Export Intel Israel 70% gestegen in 2019, waarde $ 6.6 miljard

Intel smart office in Petach Tikva. Foto Intel

Doordat de nieuwe productie faciliteit van Intel in Kiryat Gat in 2019 naar volledige productie ging, is de export van Intel Israel in 2019 gestegen met 70% met een waarde van $ 6,6 miljard waar het in 2018 nog $ 3,9 miljard was, aldus kondigde Intel aan, aldus meldt Globes.

Tijdens zijn 46 jaar activiteiten in Israël heeft Intel voor meer dan $ 60 miljard aan goederen geëxporteerd terwijl het $ 20,5 miljard investeerde in het bouwen van nieuwe ontwikkelingscentra en productielijnen.

Ook in 2019 bleef Intel investeren in Israël. In december verwierf Intel voor $ 2 miljard de Israëlische startup Habana Labs en eerder in het jaar opende het bedrijf zijn nieuwe ontwikkelingscentrum in Petah Tikva, met 1.800 werknemers en een van de “slimste gebouwen ter wereld”. Intel besteedde $ 1,8 miljard aan inkoop voor het nieuwe gebouw van het Israëlische bedrijf, waarvan 75% bij kleine en middelgrote ondernemingen.

Intel heeft nu 13.700 werknemers in Israël, waaronder 900 werknemers van Mobileye. Volgens een onderzoek door het Samuel Neaman Institute for National Policy Research aan de Technion, Israel Institute of Technology in Haifa, is Intel indirect verantwoordelijk voor nog eens 53.000 banen in Israël.

Yaniv Garty, algemeen directeur van Intel Israel, zei: “Intel ontwikkelt en produceert de meest geavanceerde en slimste technologieën die er tegenwoordig zijn. Deze beïnvloeden ons hele leven op gebieden als automatisering, kunstmatige intelligentie (AI), communicatie, cyberveiligheid en meer. Het afgelopen jaar, versterkte Intel zijn technologisch leiderschap in AI met de lancering van nieuwe producten en de acquisitie van Habana Labs. Intel versterkt de banden met Israëlische start-ups. Ik ben ervan overtuigd dat Intel Israel ook in 2020 een sterke en grote macht zal blijven vertegenwoordigen en Intel wereldwijd echte waarde zal blijven bieden. “

Hoofd van het ontwikkelingscentrum van Intel Israel, Karen Eibschitz Segal, zei: ‘Israël blijft een belangrijk anker in toonaangevende en technologische ontwikkelingen die het leven van de mensheid veranderen. In het afgelopen jaar kwamen er een aantal nieuwe ontwikkelingen uit Israël, zoals de i9-processors voor gaming, 10e generatie processors IceLake, wifi6, geavanceerde sporttechnologieën en meer. Na de opening van het “slimme” ontwikkelingscentrum van Intel in Petah Tikva, weet ik zeker dat onze ontwikkelingscentra zullen blijven groeien. De creativiteit en betrokkenheid van medewerkers hier heeft ons opnieuw naar nieuwe records gebracht, waarvan ik zeker weet dat we dit het komende jaar opnieuw zullen breken. “

Advertentie (4)