Veganistische rosbief en kip nuggets op culinaire innovatieconferentie in Tel Aviv

Vegan burger. Foto Meatless Monday

De Israëlische organisatie Vegan-Friendly, samen met Meatless Monday, een non-profitorganisatie die mensen aanmoedigt om minder vlees te consumeren, zal later deze maand een culinaire innovatieconferentie organiseren in Tel Aviv om voedstrends en -ontwikkelingen op het gebied van vegetarisch en veganistisch voedsel te presenteren.

Tijdens de innovatie conferentie zullen meer dan 1.000 chefs en foodservice-professionals kennis kunnen maken met de nieuwste vegetarische en veganistische producten – zoals een veganistisch rosbief die in de oven kan worden gekookt, veganistische “kip” nuggets, en een verscheidenheid aan van vlees en puddingen op basis van soja die door tientallen bedrijven in de industrie zullen worden gepresenteerd, zeiden de organisatoren in een verklaring.

Ook zullen er ongeveer 40 speciale kraampjes zijn in de tentoonstellingsruimte op 10 februari in de haven van Tel Aviv, waar plantaardige producten worden gepresenteerd en verschillende nieuwe productlijnen worden geïntroduceerd voor chef-koks, cateringbedrijven, restauranthouders en professionals in foodservice die in staat zullen zijn om het aanbod te bekijken en de kwaliteit en de verscheidenheid aan plantaardig voedsel die ze in hun menu’s kunnen opnemen, te testen.

Onder exposerende bedrijven zijn Zoglos, Osem-Nestle, Tivall, Wyler Farm, MashuMashu, Marina, Teva-Deli, The Nuts Chef, Nice to Meat, Fresh Orange, Hamim VeTaim en anderen.

Parallel aan de tentoonstelling zullen de deelnemers deelnemen aan lezingen en panels over de nieuwste culinaire innovaties, de economische en gezondheidsvoordelen van plantaardig voedsel en wereldwijde trends.

“De vraag naar lekker, gezonder en duurzamer voedsel neemt toe”, zegt Or Benjamin, voorzitter van de Board of Meatless Monday Israel, in de verklaring. “Foodservice bedrijven en restaurants ervaren de toenemende vraag en breiden het aanbod van plantaardige opties uit. Voedselfabrikanten – zowel bestaande als nieuwe – ontwikkelen en verkopen een groeiend scala aan oplossingen. De innovatie van FoodTech creëert al producten van planten die de smaak en textuur van vlees, eieren en zuivelproducten simuleren. Een opwindend nieuw veld is nu gecultiveerd vlees – dat is eigenlijk vlees zonder dier. Het evenement presenteert dit alles en meer, een fascinerende combinatie van FoodTech en culinaire innovatie. ”

Israël heeft ‘s werelds hoogste veganistische bevolking per hoofd van de bevolking, waarbij Tel Aviv de Vegan Nation wordt genoemd . Het land is ook de thuisbasis van 350 technologiebedrijven die actief zijn in de agri-food technologiesector, waarvan meer dan een derde de afgelopen vijf jaar is opgericht, volgens Start-Up Nation Central, dat de Israëlische technologie-industrie volgt. In de eerste helft van 2019 haalden foodtech bedrijven $ 109 miljoen op bij investeerders, meer dan de $ 103 miljoen die in het hele jaar 2018 werd opgehaald.

Advertentie (4)