Op scholen en online wordt Palestijnse kinderen nog steeds geleerd Israël te haten

Screenshot YouTube

Kinderen op scholen die worden gerund door de Palestijnse Autoriteit worden nog steeds geïndoctrineerd met antisemitische haat door middel van educatief materiaal, zelfs nu ze thuis studeren wegens het coronavirus.

IMPACT, een organisatie voor onderzoek, beleid en belangenbehartiging die onderwijs volgt en analyseert, heeft inhoud ontdekt in online les materiaal en YouTube die kinderen aanzet tot geweld.

In een les begrijpend lezen, bedoeld om tienjarige jongens lezen en grammatica te leren, bleek de inhoud de terrorist Dalal al-Mughrabi te verheerlijken, de dader van het Coastal Road Massacre in 1978 waarbij 38 Israëlische burgers werden gedood, waaronder dertien kinderen.

Ook werd een les over de natuurkunde van Newton gebruikt om de Palestijnse strijders die katapulten gebruikten om IDF-soldaten mee te beschieten, te beschouwen als een voorbeeld van elastische energie.

Marcus Sheff, CEO van IMPACT zei: “Zelfs als ze thuis studeren, kunnen Palestijnse kinderen niet aan de haat ontsnappen. Het geweld en de opruiing van het officiële Palestijnse curriculum wordt netjes online gezet door officiële en niet-officiële educatieve initiatieven en naar hun huiskamers gebracht.

‘De online versies maken de haat in ieder geval nog grafischer en vreselijker dan voorheen. Als de donorgemeenschap dacht dat deze wereldwijde pandemie ertoe zou leiden dat het Palestijnse Ministerie van Onderwijs de haat achter zich zou laten, hadden ze het mis. “

Palestijnse kinderen zijn al lang onderworpen aan propaganda in hun schoolboeken, maar de creatie van online educatief materiaal als gevolg van de wereldwijde blokkering van het coronavirus heeft in de Palestijnse gebieden een sinister aspect gekregen, omdat leraren de tekst tot leven hebben gebracht in creatieve en grafische manieren.

Volgens IMPACT werd een les uit de grammatica van een leerboek die draaide om een ​​passage over terrorist Dalal al-Mughrabi tot leven gebracht in een YouTube-video. Nasser Al-Rajabi, docent Arabisch van de Palestijnse Autoriteit aan de Wasyah Al-Rasoul basisschool voor jongens in Hebron plaatste de video, waarin hij grafische afbeeldingen in de tekst van het schoolboek had ingevoegd.

Schermafbeeldingen van de video tonen een illustratie van al-Mughrabi in een bus die een pistool aanwijst, terwijl een vrouw dood in het gangpad ligt. Naast haar lichaam is een Palestijnse vlag geplant. Tekst op het scherm, afkomstig uit het leerboek, luidt: “Ze haalde de vlag van Palestina uit haar tas, kuste die en hing hem vervolgens in de bus.”

De leraar verdeelde ook het begrijpend lezen in segmenten om vragen te stellen, waarop hij antwoorden gaf. Een vraag luidde: ‘De Palestijnse vrouw speelt een rol bij het weerstaan ​​van de bezetter. Hoe komt dit tot uiting in de tekst?’ Waarop hij antwoordde: “Dit komt tot uiting in het beeld van het offer dat Dalal al-Mughtabi presenteerde als een van de vrouwen van Palestina, die de Jihad voerde tegen de Israëlische bezetting.”

De video is gepost op een kanaal dat meer dan 174.000 keer is bekeken en is gedeeld op de Facebook-pagina’s van een aantal Palestijnse scholen. Het werd ook gedeeld op een ander YouTube-kanaal dat in maart werd gecreëerd en dat al 76.000 keer is bekeken.

Ondanks dat dit en soortgelijke materialen op grote schaal worden uitgezonden, blijft de wereldgemeenschap steun verlenen aan de Palestijnse Autoriteit. Begin april overhandigde de EU de PA een bijstandspakket van ongeveer 71 miljoen euro , terwijl de Wereldbank een noodpakket van 5,8 miljoen dollar goedkeurde in het licht van het coronavirus. En hoewel de VS het grootste deel van hun financiering aan de PA hebben verlaagd, heeft het bevestigd dat het 5 miljoen dollar zal overhandigen om het coronavirus in Palestijnse gebieden te helpen bestrijden.

“We hopen van harte dat het Georg Eckert Instituut, dat het Palestijnse curriculum voor de Europese Unie herziet, Britse en Duitse regeringen hier aandacht aan besteden”, zei Sheff. “Het is duidelijk dat het onderwijzen van Jihad te belangrijk is voor de Palestijnse Autoriteit om gestopt door zoiets alledaags als een wereldwijde pandemie.

“Dit is wat er gebeurt wanneer de Palestijnse Autoriteit een strategische beslissing neemt om meer dan een miljoen Palestijnse kinderen aan te moedigen zichzelf op te offeren en wanneer de internationale gemeenschap dit financiert”.

Advertentie (4)