Voor Palestijnse leiding heeft betaling aan terroristen en hun families ook nu prioriteit

Palestijns cartoon

Voor welke leiders is de betaling van financiële beloningen aan terroristen belangrijker dan het steunen van behoeftige of betalende leraren? Het antwoord is natuurlijk de leiders van de Palestijnse Autoriteit tijdens de Coronavirus-crisis.

Vooruitlopend op een inkomensdaling, kondigde de PA-premier Muhammad Shtayyeh aan dat de betaling van de salarissen van maart gespreid zal zijn en dat er elke dag een andere groep PA-medewerkers zal worden betaald. De betalingsvolgorde is een duidelijke indicatie van de prioriteiten van de PA.

Alleen voorafgegaan door het medische en ondersteunende personeel en de leden van de PA Security Forces, zijn de derde in de rij om hun deel van het beperkte PA-budget te ontvangen, de in Israel gevangen zittende terroristen en de families van de dode terroristen, de zogenaamde “martelaren”.

Met het bedrag dat de PA deze maand aan terroristen betaalt, zouden ze in plaats daarvan 387.143 Coronavirus-testkits of 465 beademingsapparaten kunnen kopen

“Aangezien de wielen van productie, import en consumptie zijn gestopt, zal de inkomsten van de PA met meer dan 50% dalen. De internationale hulp zal afnemen omdat de hele wereld in crisis verkeert, en daarom zullen we werken volgens een noodbezuinigingsbudget door de kosten zoveel mogelijk te verlagen. We zullen de salarissen voor deze maand maart echter volledig en in de loop van meerdere dagen betalen om drukte bij de banken te voorkomen, en dit zal op de volgende manier gebeuren:

Op zondag worden de salarissen van het medisch en ondersteunend personeel betaald.
Maandag aan de leden van de [PA] Security Forces.
Dinsdag voor de gevangenen en [de families van] de martelaren.
Op woensdag naar welzijnszaken en de armen.
Op donderdag voor de leerkrachten.
Op vrijdag voor de rest van de [PA] ambtenaren.
De laatste betaling, op zaterdag, zal aan hoge ambtenaren, aan hooggeplaatste overheidsmedewerkers en aan de ministers zijn. ‘

[WAFA, officieel persbureau van PA, 29 maart 2020]

Zoals Palestinian Media Watch heeft aangetoond, is dit niet de eerste keer dat de PA duidelijk zijn verwrongen prioriteiten heeft aangetoond. In 2019, toen de PA besloot zich in een zelfgemaakte financiële crisis te storten en gedwongen werd de lonen te verlagen naar werknemers die zich aan de wet hielden, beloofde ze niettemin de lonen van de terroristische gevangenen en de toelagen van de gezinnen van de dode terroristen volledig te betalen.

Evenzo is het geen verrassing dat de PA prioriteit geeft aan de betaling van de terreurbeloningen boven de betaling van voordelen aan de behoeftige Palestijnen. Zoals PMW aantoonde, besteedt de PA zes keer meer van haar budget aan de terroristische gevangenen en de families van de dode terroristen dan aan haar behoeftigen.

Om het PA-beslissingsperspectief te geven, moet er rekening mee worden gehouden dat in 2019 de gemiddelde maandelijkse PA-uitgaven voor de betaling van de terreurprikkels en -beloningen meer dan 50.000.000 Shekels bedroegen (€12.579.425). Dat betekent dat de PA , op basis van de prijs van het US Center for Disease Control and Prevention voor Coronavirus-testkits , er gewoon voor heeft gekozen terreur te stimuleren en te belonen in plaats van 387.143 Coronavirus-testkits te kopen of 465 van de goedkope MIT- ventilatoren te kopen . 

Advertentie (4)