Israël begint rond 1 juni met het testen van een coronavirus vaccin

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Een team van Israëlische onderzoekers zegt enkele dagen verwijderd te zijn van de productie van een coronavirus vaccin. Testen op mensen zou vanaf 1 juni kunnen beginnen.

Volgens Dr. Chen Katz, groepsleider van MIGAL’s biotechnologie-groep, bevindt het bedrijf zich in de laatste fase. “Binnen een paar dagen hebben we de eiwitten, het actieve component van het vaccin”, vertelde hij aan The Jerusalem Post

Eind februari beloofde MIGAL [The Galilee Research Institute] om de productie van een vaccin binnen drie weken te voltooien en binnen 90 dagen op de markt te brengen. Katz zei dat er vertraging is opgelopen omdat het langer duurde dan verwacht om het genetische construct (kunstmatig geconstrueerd segment van nucleïnezuur) te ontvangen dat ze in China hadden besteld omdat de vliegroutes werden gesloten waren en het vliegtuigen andere routes moesten nemen.

In de afgelopen vier jaar hebben onderzoekers en wetenschappers van MIGAL een vaccin ontwikkeld tegen coronavirussen voor pluimvee. De effectiviteit van het vaccin is bewezen in pre-klinische onderzoeken die zijn uitgevoerd bij het Veterinair Instituut.

“Ons basisconcept was om de technologie te ontwikkelen en niet specifiek een vaccin voor een bepaald soort virus”, zegt Katz. “Laten we het puur geluk noemen”, zei hij. “We hebben gekozen om het coronavirus te kiezen als model voor ons systeem, als een ‘proof of concept‘ voor onze technologie.”

Nadat wetenschappers het DNA van het nieuwe coronavirus hadden bepaald kwam het onder ogen van de wetenschappers van MIGAL. Zij zagen ze dat het pluimvee coronavirus een hoge genetische gelijkenis, heeft met het virus wat mensen teistert. Dit vergroot de kans om in korte tijd een effectief vaccin voor de mens te ontwikkelen, zegt Katz

Om ervoor te zorgen dat ze de deadline halen die ze zichzelf hebben gesteld, werkt MIGAL samen met de toezichthouders om ervoor te zorgen dat het product veilig is om getest te worden op mensen. Omdat het een oraal vaccin is, moet de kwaliteit dichter bij de voedselregelgeving liggen dan bij de farmaceutische regelgeving of ergens daar tussenin. “We hopen dat we niet het volledige zuiveringsproces hoeven te doorlopen, zoals in de farmaceutische industrie gebruikelijk is. Dat zou ons kunnen vertragen. ”

Katz zei dat proeven op mensen in fase I zullen worden uitgevoerd op “jonge, gezonde individuen” en zich daarna zal uitbreiden tot de algemene bevolking. De MIGAL groep, wordt gedeeltelijk gefinancierd met een subsidie ​​van 30 miljoen shekel (7.5 miljoen euro) door het Ministerie van Wetenschap en Technologie. “Wat betreft technologie en mensen hebben we alles wat we nodig hebben in Israël.” Katz denkt dat het vaccin als eerste in Israël verkrijgbaar zal zijn.

Volgens Katz zijn er momenteel bijna 100 onderzoeksteams over de wereld bezig met het ontwikkelen van een vaccin of behandeling voor het nieuwe virus, waaronder een aantal in Israël.

Dinsdag vertelde een ander bedrijf, het Israel Institute for Biological Research (IIBR), aan Reuters dat het was begonnen met het testen van een COVID-19-vaccin prototype op knaagdieren.

Advertentie (4)