Ondanks alle beperkingen maken nog steeds mensen aliyah naar Israël

De groep nieuwe immigranten na aankomst op Ben Gurion Airport. Foto NBN

Je zou haast denken dat het onmogelijk is met alle geldende beperkingen maar in deze tijd van de corona pandemie blijven mensen aliyah naar Israël maken om hier hun leven op te bouwen.

Zo landden dinsdagavond op de luchthaven Ben Gurion 18 nieuwe immigranten als onderdeel van een Nefesh B’Nefesh-groep Aliyah-vlucht, in samenwerking met het Ministerie van Aliyah en Integratie, The Jewish Agency, Keren Kayemeth LeIsrael en Joods Nationaal Fonds in Amerika. Deze nieuwe immigranten arriveerden te midden van een golf van toegenomen interesse onder Noord-Amerikaanse Joden om naar Israël te immigreren.

In april 2020 werden 455 nieuwe aanvragen ingediend bij Nefesh B’Nefesh (in vergelijking met 302 in april 2019) en 642 personen begonnen te werken aan hun Aliyah-applicaties (in vergelijking met 417 applicaties in april 2019). Mei 2020 vertoont een soortgelijk patroon met zelfs een nog grotere stijging.

“Aliyah gaat door en neemt zelfs toe, omdat het in toenemende mate wordt beschouwd als een haalbare optie voor veel Joden over de hele wereld. Als zodanig zijn we toegewijd aan het vinden van oplossingen voor al diegenen die Aliyah willen maken temidden van de COVID-19-crisis, ”zei Rabbi Yehoshua Fass, medeoprichter en uitvoerend directeur van Nefesh B’Nefesh.

“In de afgelopen achttien jaar hebben we altijd oplossingen geboden in uitdagende tijden en omstandigheden. We werken nu, zoals altijd, de klok rond om diegenen die geïnteresseerd zijn in immigratie naar Israël te helpen hun dromen waar te maken en praktische tools aan te bieden door middel van een verscheidenheid aan virtuele programma’s en individuele begeleiding. ”

De jongste immigrant met een soldaat van het IDF HomeFront Command die de nieuwe immigranten hielp. Foto NBN

“De staat Israël is de thuisbasis van alle joden overal, ongeacht waar ze momenteel wonen”, zei minister van Aliyah en Integratie, MK Yoav Galant. “De opname van Olim is sinds de oprichting van de staat tot op de dag van vandaag een nationale missie. Zelfs tijdens oorlogen en crises houdt deze activiteit niet op. De poorten van Israël staan ​​te allen tijde open voor Olim en daar ben ik trots op!”

De nieuwe Olim (immigranten) die dinsdagavond aankwamen gingen rechtstreeks voor 14 dagen in quarantaine in een van de daarvoor bestemde quarantaine hotels, zoals voorgeschreven door de Israëlische regering.

Ze varieerden in leeftijden van een jaar oud tot 66 jaar oud en kwamen uit New York, New Jersey, Ohio, Georgia, Pennsylvania, Florida en Illinois en zullen gaan wonen in Jeruzalem, Tel Aviv, Beit Shemesh, Ramat Gan wonen en Yafo.

Deze groepsvlucht volgt op twintig nieuwe immigranten die afgelopen donderdag Aliyah maakten via Guided Aliyah, een proces waarbij individuen die al in Israël wonen officieel hun status veranderen in Israëlische burgers.

“Sinds mijn vrouw en ik voor het eerst meer dan dertig jaar geleden Israël bezochten, dromen we van de dag dat we permanent naar huis konden komen”, zei de nieuwe Oleh (immigrant) uit Cleveland, Ken Goldblatt. “Na vele bezoeken en jaren van liefde voor Israël bij onze kinderen, zijn we verheugd om ons bij onze dochter in Israël te voegen, die binnenkort gaat trouwen, en kijken ernaar uit om onze zoon en zijn familie in de komende twee jaar te verwelkomen! Hoewel het moeilijk is om familie en vrienden in Amerika achter te laten, hopen we vaak terug te reizen om ze te bezoeken.”

Advertentie (4)