Israëlische popster Noa Kirel heeft deal met Atlantic Records getekend

Noa Kirel. Screenshot YouTube

Hou de Israëlische poster Noa Kirel in de gaten. Ze heeft onlangs een deal met het beroemde platenlabel Atlantic Records getekend, naar verluidt de grootste deal ooit voor een Israëlische artiest.

Voor degenen die niet op de hoogte zijn van de Israëlische popsterren, Noa Kirel staat aan de top in de Israëlische music scene.

De nu 19 jarige Noa werd op haar 14e een lokale YouTube ster en sindsdien heeft ze talloze platen uitgebracht, trekt overal volle zalen, en werkte samen als ambassadeur voor mode- en make-up merken.

Sinds februari vervult Noa haar dienstplicht waar de IDF special voor haar een band heeft opgericht om op treden voor de soldaten verspreid over Israël.

Nadat Noa tijdens Onafhankelijkheidsdag had opgetreden met mannelijke militaire back-up dansers brak er een storm van kritiek los in Israël omdat men vond dat militairen niet op de achtergrond horen te dansen. Hier kwam dan ook snel een einde aan.

In mei was er nog enige commotie in Israël toen Noa als US militair verscheen in een commercial voor de Israëlische abonnee zender YES. De IDF verbood haar later dit soort commercials te maken.

Door haar contract met Atlantic Records kan Noa zich nu scharen in een rijtje legendarische artiesten zoals Ed Sheeran, Bruno Mars, Cardi B en Missy Elliot.

In het verleden waren ook onder meer ABBA, Aretha Franklin en Cream, bij Atlantic Records ondergebracht.

Volgens berichten gaat Kirel het komende jaar aan de slag met Engelstalig materiaal, dat vervolgens door Atlantic internationaal wordt vrijgegeven. Het platenlabel zou haar een miljoenenbudget opleveren voor productie, marketing en management.

Kirels nieuwste single ‘Million Dollars’ is dinsdag op YouTube uitgebracht en heeft sindsdien bijna 2 miljoen views gekregen. Haar grootste hit tot nu toe, ‘Pouch’, scoorde meer dan 32 miljoen YouTube-video’s sinds de release in juli 2019.

Noa Kirel treedt in de voetsporen van het Israëlische duo Static & Ben El, die in 2018 een $ 5 miljoen, tienjarig opnamecontract voor zeven albums sloot met Capitol Records dat werd gefaciliteerd door de Israëlisch-Amerikaanse mediamagnaat Haim Saban.

Advertentie (4)