Voor de altijd reislustige Israëli’s zitten er voorlopig geen vliegreizen in

Vrijwel lege vertrekhal van Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Het mag dan lijken of alles naar een nieuwe vorm van normaal gaat, met vliegtuigmaatschappijen die aankondigen de komende weken weer naar en vanuit Israël te zullen gaan vliegen, maar er zullen maar weinig Israëli’s zijn die daadwerkelijk naar het buitenland op vakantie zullen gaan.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis, die afgelopen dinsdag en woensdag in Israël op werkbezoek was, zei dat voor 1 augustus Israëli’s nog niet welkom zijn in Griekenland.

Wel is het bijvoorbeeld nu mogelijk voor vakantie naar Cyprus te vliegen, een populaire vakantiebestemming voor Israëli’s op enkele tientallen vliegminuten van Israel vandaan, maar dan moet je een negatieve coronavirus-test overleggen die 72 uur of minder voor aankomst is uitgevoerd.

Het probleem is echter dat zelfs als iemand een test doet, niemand kan garanderen dat de resultaten binnen 72 uur binnen zijn.

Maar zelfs als je het resultaat van de test binnen hebt, dan is er nog geen zekerheid dat je kan vliegen, omdat er in het corona tijdperk altijd de mogelijkheid bestaat dat je vlucht alsnog wordt geannuleerd, of dat het land wat je gaat bezoeken plotseling een quarantaine periode voor buitenlanders verplicht stelt.

Nog afgezien van het feit dat je bij terugkeer in Israël verplicht 14 dagen in quarantaine moet.

Totdat de Israëlische luchthavenautoriteit besluit om snelle coronavirus-tests uit te voeren voor aankomende en vertrekkende passagiers – een test die nog niet beschikbaar is in Israël – blijft de lucht van het land grotendeels gesloten en ziet het er niet naar uit dat Israëli’s voor september weer de wereld in kunnen trekken.

“Ik hoop dat de besluitvormers dit soort testen zo snel mogelijk zullen goedkeuren”, zegt Alon Ketzef, President van de PassportCard-groep.

Verschillende functionarissen van de luchthavenautoriteit hebben ook bevestigd dat er nog geen oplossing is goedgekeurd met betrekking tot testen tijdens het hele vluchtproces, voor zowel passagiers als werknemers van luchtvaartmaatschappijen.

Deze functionarissen verklaarden ook dat het weer opstarten van vluchten pas kan plaatsvinden als er op Ben Gurion Airport een testlab kan worden gebouwd en dat testen, die door de passagiers zelf moeten worden betaald, tegen een redelijke prijs kan worden gedaan.

Yaakov Amsalem, CEO en eigenaar van Amsalem Tours, zei dat “net zoals de mensheid terroristische dreigingen heeft aangepakt en vluchten veiliger heeft gemaakt op veiligheidsgebied, moet hetzelfde worden gedaan tegen infectieziekten.”

“Zeker, er zullen enorme logistieke voorbereidingen nodig zijn en mensen moeten vier uur voor hun vlucht op het vliegveld aanwezig zijn”, zei Amsalem.

“Maar ik denk dat het publiek deze regelingen zal begrijpen en verwelkomen”, zei Amsalem. “Het resultaat hiervan is duidelijk: passagiers aan boord van de vliegtuigen zijn gezond en hoeven niet in quarantaine te worden geplaatst, en het toerisme en de luchtvaartindustrie kunnen weer op de rails komen.”

Hij benadrukte dat Israël een geweldige kans is tegengekomen om een ​​wereld innovator te zijn op het gebied van steriele vluchten. “De regering moet de regelgeving in overeenstemming met deze gedachte onmiddellijk goedkeuren”, zei hij

Voorlopig zullen Israëli’s hun vakantie in Israël moeten doorbrengen, wat natuurlijk geen straf is, maar wel anders is dan de altijd reislustige Israëlische globetrotters zijn gewend.

Iedere avond zie je dan ook op tv programma’s voorbij komen die de mooiste plekjes van het land laten zien, met hotels die worden aangeprezen waarbij ook de prijzen worden getoond en wat je daar allemaal wel voor krijgt.

Ook blijkt Eilat nog geen aantrekkingskracht voor binnenlands toerisme te hebben verloren.

Kedma Hotel

In de Negev woestijn zijn op verschillend plekken fabelachtig mooie hotels gebouwd, zoals bij voorbeeld in Sde Boker, waar het spiksplinternieuwe Kedma hotel op 2 augustus haar deuren opent.

Of het Six Senses Shaharut hotel, gebouwd op een klif in de Arava-vallei in de Negev, dat december dit jaar haar deuren zal openen.

Foto Six Senses Shaharut hotel
Advertentie (4)