Nieuwe kwantummicroscoop uit Israël kan beeldkwaliteit smartphones verbeteren

De nieuwe Kwantummicroscoop. Foto Technion

Volgens een artikel in het blad Nature kan een nieuwe kwantummicroscoop, ontwikkeld door het Technion Israel Institute of Technology, de scherpte van kleuren op mobiele telefoons en andere soorten schermen verbeteren.

In een persbericht legt Prof. Ido Kaminer uit dat de kwantummicroscoop lichtstroom kan registreren, waardoor het licht dat in fotonische kristallen is opgesloten direct kan worden waargenomen.

“De microscoop produceert in veel opzichten de beste optische microscopie ter wereld. Met onze microscoop kunnen we de kleur en de hoek van het licht veranderen en de interactie met elektronen in kaart brengen.”

Het is voor het eerst dat iemand de dynamiek van licht in nanomaterialen kan zien. Tot nu toe moest er altijd vertrouwd worden op computersimulaties. Het resultaat is de mogelijkheid om nieuwe materialen te ontwerpen.

“QLED-technologie is gebaseerd op quantum dots, waardoor het kleurcontrast met een veel hogere definitie kan worden geregeld”, legt Kraminer uit. “De uitdaging is hoe je de kwaliteit van deze kleine quantum dots op grote oppervlakken kunt verbeteren en uniformer kunt maken. Dit verbetert de schermresolutie en het kleurcontrast meer dan wat huidige technologieën mogelijk maken. ”

Kaminer voegde toe: “Dit is de eerste keer dat we zoiets in Israël hebben gebouwd. Het is een van de weinige nieuwe generaties microscopen, bekend als ultrasnelle elektronenmicroscopen, met andere opmerkelijke successen in de VS, Duitsland en Zwitserland.

Advertentie (4)