Medeoprichter van de BDS “ons doel is een einde aan Israël te maken”

Omar Barghouti. Screenshot YouTube

Omar Barghouti, mede-oprichter van de BDS, was tijdens een interview met Gazan Voice Podcast wel heel duidelijk over de doelen van zijn beweging. Het interview werd vertaald door JNS.

Tijdens het interview legt Barghouti uit dat als de doelen van de beweging worden bereikt, “Israël zal ophouden te bestaan”.

“Als de vluchtelingen terugkeren naar hun huizen in Israël zoals de BDS-beweging verlangt, als we een einde maken aan het apartheidsregime van Israël en als we de bezetting beëindigen van de in 1967 bezette gebieden, inclusief Jeruzalem, wat blijft er dan over van het zionistische regime? Dat is de vraag. Dat betekent: waar zullen de twee staten op gebaseerd zijn?’, aldus Barghouti.

‘Internationaal recht en het recht op terugkeer? Er zal geen zionistische staat zijn zoals die waarover we nu spreken in het huidige Israël. Er zullen twee staten zijn: één democratisch voor al haar burgers hier in Palestina en één democratisch voor al haar burgers daar in Israël. De Palestijnse minderheid wordt een Palestijnse meerderheid in wat tegenwoordig Israël wordt genoemd.’

De BDS-beweging, die wordt aangestuurd vanuit Ramallah op de Westelijke Jordaanoever, voert campagnes om de steun van westerse landen aan Israël te onder druk te zetten, met officieel als doel het Israëlische regeringsbeleid te veranderen. Maar het echte doel van deze beweging is om Israël te dwingen collectieve nationale zelfmoord te plegen.

Dit wordt doorgaans ontkent in westerse media en veel linkse bewegingen en media spelen dit spel mee. Die weten natuurlijk ook donders goed waar het uitvoeren van de plannen van BDS op uitdraaien en staan daar blijkbaar achter.