Slechts 2.300 bezoekers arriveerden in mei in Israël

Ter illustratie, Ben Gurion Airport. Screenshot YouTube

Volgens de officiële cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) hebben slechts 2.300 mensen Israël dit jaar in de maand mei bezocht. Dit is een enorm verschil met mei vorig jaar toen het aantal bezoekers op 466.000 uitkwam.

De meeste van deze bezoekers werden door het ministerie van Buitenlandse Zaken als uitzonderlijk beschouwd, aangezien sinds 18 maart alle buitenlanders de toegang tot Israël wordt ontzegd. Het inreisverbod is momenteel geldig tot 15 juni.

Volgens de gegevens die zijn gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), worden bezoekers gedefinieerd als personen die het land binnenkomen met een toeristenvisum of een visum voor tijdelijke verblijfplaats, inclusief studenten.

De cijfers vertegenwoordigen een dramatische daling in vergelijking met het voorgaande jaar, toen het bezoekersaantal in mei op ongeveer 466.000 uitkwam.

Een vergelijkbare dramatische daling werd ook waargenomen bij het vertrek van Israëliërs naar het buitenland in mei 2020, als gevolg van beperkte internationale vluchten die nog vanuit Israël vertrekken.

In totaal hebben Israëlische burgers in mei slechts 8.300 reizen naar het buitenland gemaakt, vergeleken met 656.000 in mei 2019. Op 100 na waren alle reizen naar het buitenland per vliegtuig vanaf Ben-Gurion Airport, aldus het CBS. Onder degenen die het land verlieten, werden 600 reizen van Israëliërs die permanent in het buitenland woonden.

Ondanks de toenemende druk van de toerismesector en de geleidelijke terugkeer van internationale luchtvaartmaatschappijen naar Ben-Gurion Airport, hebben hoge luchtvaartfunctionarissen de afgelopen dagen gesuggereerd dat Israël pas half juli zijn poorten zal openen voor buitenlandse bezoekers.

De bezoekersaantallen als gevolg van de virus pandemie dalen fors na een derde opeenvolgend recordjaar van inkomend toerisme in 2019, met ongeveer 4,55 miljoen toeristen die Israël dat jaar bezochten.

Advertentie (4)