Veertig luchtmacht cadetten waaronder drie vrouwen krijgen donderdag hun ‘vleugels’

De drie vrouwelijke luchtmacht cadetten die donderdag hun vleugels krijgen. Foto IDF woordvoerders unit

Donderdag is het zover, dan krijgen veertig luchtmacht cadetten, waaronder drie vrouwen, hun ‘vleugels’ uitgereikt omdat ze geslaagd zijn voor de prestigieuze piloten opleiding van de Israëlische luchtmacht.

De plechtigheid zal worden bijgewoond door president Reuven Rivlin, premier Benjamin Netanyahu, minister van Defensie Benny Gantz en bevelhebber van de luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin.

Van de 600 cadetten die waren toegelaten tot de drie jaar durende opleiding viel twee derde al in het eerste jaar af. Uiteindelijk bleken veertig cadetten alle test goed te hebben doorstaan en mogen ze zich vanaf donderdag piloot bij de Israëlische luchtmacht noemen.

De ceremonie zal plaatsvinden op de 100ste verjaardag van de oprichting van de Joodse defensie-organisaties, een aantal gewapende milities, waaronder de Haganah, Palmach, Lehi, Etzel en andere organisaties die vochten voor een onafhankelijke joodse staat.

De veertig afgestudeerden van de vliegcursus nodigden Mordechai Raflowitz uit, een voormalig lid van de Etzel en de grootvader van een van de afgestudeerden.

De veertig afgestudeerde cadetten met Mordechai Raflowitz, een Etzel-jager die in het Britse leger vocht, en de grootvader van een van de afgestudeerden. Fioto IDF woordvoerders unit

Tijdens het bezoek ontmoette Raflowitz de luchtmacht commandant Norkin en de afgestudeerden van de cursus. Ook werd er een ​​foto met hen genomen als een “blijk van waardering” voor hem en alle andere strijders “die de basis vormden voor de oprichting van de Israëlische strijdkrachten,’ aldus de IDF.

‘Toen ik als overlevende van de Holocaust in de Irgun-rangen vocht, was de meest rooskleurige toekomst waarvan ik droomde de oprichting van de staat Israël’, zei hij.

Nu zal mijn kleindochter haar ‘vleugels’ ontvangen en ik voel dat mijn hart mijn vreugde en trots niet kan bevatten, ‘zei Raflowicz over zijn kleindochter, luitenant Y.’