Nieuw virusrapport waarschuwt voor verdubbeling aantal dagelijkse infecties in Israël

Ter illustratie. Screenshot YouTube

Volgens rapport van een militaire taskforce kan Israël binnen een week een verdubbeling van het aantal besmettingen verwachten.

Het ministerie van Volksgezondheid zei dinsdagochtend dat er in de afgelopen 24 uur 377 virusgevallen zijn bijgekomen. Hierdoor is het aantal actieve besmettingen gestegen naar 5127 waarvan er 42 ernstig ziek zijn en 27 aan de beademing liggen.

49 mensen bevinden zich in matige toestand, de rest heeft milde klachten of is asymptomatisch. Het dodental blijft op 307 staan.

De taskforce waarschuwde voor mogelijke uitbraken in Ar’ara in de Negev, de ultraorthodoxe stad Bnei Brak, de Noord-Arabische stad Umm al-Fahm en de kuststad Bat Yam. De burgemeester van Bat Yam heeft de regering opgeroepen de stranden opnieuw te sluiten.

De eenheid is ook voorstander van het gebruik van technologie om de verspreiding van de infectie te voorkomen. Zoals apps op telefoons en het scannen van QR-codes bij de ingangen van van gebouwen en ruimtes, aangezien de meeste besmettingen binnen lijken plaats te vinden.

Het ministerie van Volksgezondheid had zondag al ziekenhuizen in Israël opgeroepen hun speciale COVID-19 afdelingen weer te openen. Ook moeten de ziekenhuizen paraat staan om minstens 2000 patiënten indien nodig te voorzien van kunstmatige beademing.