Israëlisch bedrijf krijgt FDA toestemming voor diagnose systeem gebaseerd op AI

Unit View – Volledig klinisch situationeel bewustzijn, patiëntgegevens van alle units weergeven en alle waarschuwingen markeren. Foto CLEW

Het in Netanya gevestigde medtech bedrijf CLEW, dat gespecialiseerd is kunstmatige intelligentie-analyseplatforms, heeft goedkeuring gekregen van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) voor zijn ‘Predictive Analytics Platform ter ondersteuning van artsen die COVID-19-patiënten behandelen.

Het door kunstmatige intelligentie aangedreven apparaat van CLEW is het eerste door de FDA goedgekeurde apparaat in zijn soort wat vroegtijdige identificatie van respiratoir falen en instabiliteit van de bloedcirculatie bij COVID-19-patiënten kan voorspellen”, zegt algemeen directeur Ittai Harel van Pitango Health, een investeerder in CLEW.

De kustmatige intelligentie-analyseplatforms van CLEW helpen zorgverleners beslissingen te nemen over de behandeling van patiënten door “levensbedreigende complicaties te voorspellen in verschillende medische zorgomgevingen”.

Het COVID-19-platform voert een voorspellend screeningsproces uit dat helpt bij het identificeren van patiënten met een verhoogde kans om ziek te worden.

Dit biedt ruimte voor vroege interventie en aanvullende beoordeling, terwijl het risico op blootstelling van het virus aan artsen en verpleegkundigen die de patiënten behandelen, wordt verkleind.