Overzicht van steden in Israël waar het virus zich snel verspreidt

Coronavirus
Ter illustratie. Screenshot YouTube

Israël bevindt zich in een tweede virusgolf. Een van de belangrijkste veranderingen is dat het virus zich over het hele land heeft verspreid in plaats van bepaalde zones. Met name in Zuid-Israël gaat het mis.

Het is daarom interessant om te kijken in welke steden op dit moment de meeste virusgevallen voorkomen.

Dit zijn Jeruzalem (29), Bnei Brak (27), Bat Yam (23), Tel Aviv (23), Petah Tikva (17), Ashdod (15), Haifa (14 ), Elad (13) en Rahat, Tiberias en Beersheba met elk acht.

Volgens een rapport van het Coronavirus National Information and Knowledge Center van de IDF Military Intelligence Division is het infectiepercentage onder bedoeïenen in de Negev-regio zeer hoog. Ongeveer 6% van de mensen die werden getest op het coronavirus bleek besmet, aldus het rapport.

De sociale structuur van de bedoeïenensector blijkt een vruchtbare voedingsbodem te zijn voor de verspreiding van het virus. Bovendien zouden ook banden tussen delen van de bedoeïenensector in de Negev en de Palestijnse bevolking in het zuiden van Hebron, waar de afgelopen dagen een hernieuwde uitbraak is geweest, kunnen bijdragen aan de recente piek in infecties in het gebied.

Volgens het rapport vindt de verspreiding in Zuid-Israël niet alleen onder bedoeïenen plaats maar in de hele regio. Als zodanig wordt aanbevolen de Negev een focus van het ministerie van Volksgezondheid te maken en meer te gaan testen.