Weer 40 nieuwe luchtmacht bemanningen erbij

Foto IDF woordvoerders unit

Gisteren werd een ceremonie gehouden om het einde te markeren van de vliegcursus van de Israëlische Luchtmacht (IAF) op de luchtmachtbasis Hatzerim, waar 40 afgestudeerden van de 180e vliegcursus hun vleugels ontvingen en werden gecertificeerd als vliegtuigbemanning.

De nieuwe luchtmacht bemanning zullen deel uitmaken van het topje van de operationele- en strategische speer van de IDF en zullen de komende jaren de operationele activiteiten van de luchtmacht leiden, zegt IAF in een persbericht.

Foto IDF woordvoerders Unit

De ceremonie was beperkt vanwege de coronavirus restricties en werd gehouden ter herdenking van de viering van de oprichting van de Joodse paramilitaire organisaties in Israël.

Onder de aanwezigen was president Rivlin en premier Netanyahu, de minister van Defensie en plaatsvervangend premier, Benny Gantz. Ook aanwezig was de chef van de generale staf, luitenant-generaal Aviv Kohavi, de commandant van de Israëlische luchtmacht, generaal-majoor Amikam Norkin en tevens familie en vrienden van de afgestudeerden.

De diploma-uitreiking vond plaats na drie jaar opleiding tot officier en cockpitpersoneel en na het behalen van een academische graad aan de Ben-Gurion Universiteit van de Negev in Be’er-Sheva.

Vanaf volgende week zullen de afgestudeerden gestationeerd worden in verschillende squadrons van de luchtmacht, waar ze aan hun operationele training zullen beginnen.

Foto IDF woordvoerders Unit

President Rivlin zei tegen de afgestudeerden: “Jullie hebben heel hard gewerkt, elk obstakel overwonnen en de eindstreep gehaald. Jullie zijn de beste van allemaal. Tegen de vrouwelijke afgestudeerden zou ik willen zeggen ‘vandaag sluit je je aan bij een lange en groeiende lijn van inzichtelijke, krachtige en getalenteerde vrouwen die hun vleugels hebben uitgeslagen. Terwijl vrouwen nog steeds moeite hebben om te dienen in elke eenheid die ze wensen in de IDF, ben ik erg blij met jullie prestatie. Ik weet dat er hier in de menigte of in huizen in het hele land jonge jongens en meisjes zijn die naar jullie kijken en durven dromen over onbeperkte mogelijkheden. Dankzij dit soort dromen en dankzij jullie capaciteiten hebben we een sterker, slimmer en meer divers leger “.

Foto IDF woordvoerders unit.

Premier Netanyahu zei:” We nemen elke dreiging tegen Israël door Iran en Pro-Iraanse volmachten ernstig aan. En op deze plek – de diploma-uitreiking van de IAF – zeg ik nogmaals: wie ons zal proberen aan te vallen, doet dat op eigen risico. Onze reactie op de Iraanse agressie in ons gebied is in de eerste plaats bedoeld om ons te beschermen. Maar deze strijd, deze inspanning, is in het belang van de regionale stabiliteit. Op dezelfde manier is ons vermogen om het Corona-virus te bestrijden in het belang van de hele regio en creëert het mogelijkheden voor openbare samenwerking met verschillende landen in de regio. Hoe sterker en krachtiger we zijn, des te meer we vijanden afschrikken en onze vrienden dichterbij brengen. Deze missie, om Israëlische macht te vertalen in afschrikking van onze vijanden en indien nodig tegen hen aan te vallen, ligt nu ook op jullie schouders “.

Advertentie (4)