IDF zendt extra troepen naar het noorden na dreigementen Hezbollah

IDF soldaten aan de noord grens. Screenshot Channel 13 nieuws.

Het Israëlische leger heeft donderdag aangekondigd snel versterkingen naar de noordelijke grens te sturen vanwege bezorgdheid over een mogelijke aanval door de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

“In het licht van een analyse over de huidige situatie die is gehouden door de IDF, is besloten om een ​​versterking van de infanterietroepen naar het Noordelijk Commando te sturen”, aldus het leger in een WhatsApp-bericht dat ik en andere journalisten in Israël vanmorgen kreeg.

Een IDF-woordvoerder zegt dat de versterking voorlopig zal bestaan uit één bataljon en een klein aantal extra troepen die naar de Galilea-divisie van het Noordelijk Commando worden gestuurd.

Deze aankondiging van de IDF komt twee dagen nadat Hezbollah Israël ervan beschuldigde maandagavond een van zijn leden te hebben gedood bij een luchtaanval op Iraanse doelen ten zuiden van Damascus, waardoor de mogelijkheid van vergelding tegen de joodse staat word vergroot.

In een verklaring van door Hezbollah gecontroleerde media-kanalen zei de terreurgroep dat zijn strijder Ali Kamel Mohsen Jawad werd gedood in een daad van ‘zionistische agressie’, kennelijk verwijzend naar een reeks luchtaanvallen die aan Israël werden toegeschreven.

Israël voorkomt als het even kan om Hezbollah-strijders te doden om escalatie te voorkomen. In april werd bij een drone-aanval op een auto in Syrië aan de grens met Libanon eerst een raket afgevuurd als waarschuwing zodat de Hezbollah-strijders het voertuig (wat wapens vervoerde) konden verlaten, voordat het werd getroffen door een tweede raket en werd vernietigd.