Opnieuw daling in besmettingen, grenzen blijven dicht

Ter illustratie. MDA medewerker met virus tests. Foto MDA

Opnieuw is het aantal dagelijkse besmettingen in Israël gedaald. Er werden 1007 nieuwe besmettingen gemeld, mogelijk het resultaat van de twee weken geleden genomen beperkingen om het coronavirus terug te dringen. Toch is er besloten de grenzen een maand langer gesloten te houden, tot 1 september.

Er werden maandag iets minder dan 20.000 mensen getest op het virus, waarvan 5% besmet bleek te zijn. Ook dat cijfer is lager dan afgelopen week toen het gemiddelde rond de 7% lag.

264 patiënten verkeren in ernstige toestand, waarvan 70 aan de beademing zijn aangesloten. In totaal liggen er in de ziekenhuizen in Israël ruim 650 mensen die besmet zijn met het coronavirus.

Maandag is besloten om de grenzen van Israël, die half maart werden gesloten, een maand langer gesloten te houden. Voorlopig tot 1 september.

Deze beslissing is mede ingegeven door het aantal dagelijkse besmettingen in Israël. Buitenlanders kunnen het land niet in, tenzij ze speciale toestemming hebben.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben de vluchten naar Israël hervat. Air Canada, Delta en de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa begonnen in juni allemaal naar Israël te vliegen. Budgetmaatschappijen Wizz en Ryanair hebben ook de vluchten hervat.

Iedereen die het land inkomt, ook Israëliërs, moet verplicht twee weken in quarantaine.