Na een dag staken is er overeenstemming bereikt met verplegend personeel

Stakende verpleegsters. Screenshot Channel 12 nieuws

Nadat verplegend personeel in Israël maandagmorgen met een landelijke algemene staking begon, is er maandagavond met vertegenwoordigers het ministerie van Financiën overeenstemming bereikt, waardoor de staking is beëindigd.

Zoals bijna gebruikelijk in Israël is er eerst een staking voor nodig voordat de eisen worden ingewilligd.

Zo ook nu weer, want nadat de staking van het verplegend personeel was begonnen, wist het ministerie van Financiën niet hoe snel ze tot overeenstemming moesten komen met de stakers.

In de overeenkomst staat dat er 2000 tijdelijke verpleegfuncties bijkomen en 400 posities van artsen in de door de staat beheerde gezondheidszorg. Ook wordt er extra beveiligingspersoneel ingehuurd voor gevoelige locaties.

Een definitieve beslissing over de salarissen voor verpleegkundigen die in quarantaine moeten worden geplaatst nadat ze zijn blootgesteld aan een virusdrager, zal in de komende dagen verder worden uitgewerkt.

Van het medisch personeel zitter er dit moment 843 in quarantaine.

De overeenkomst kwam enkele uren nadat de minister van Volksgezondheid, Yuli Edelstein en de minister van Financiën, Israël Katz, aangekondigd hadden dat ze 2000 extra verpleegsters en 400 artsen zouden aannemen en extra medische apparatuur zouden kopen “om een ​​optimale oplossing voor de uitdagingen van het coronavirus mogelijk te maken”, aldus een gezamenlijke verklaring van de ministers.

De ministers kwamen ook overeen om miljarden shekels uit te geven om de COVID-19-testniveaus voor de winter te verhogen en om meer griepprikken en apparatuur aan te schaffen om de telegeneeskunde van gezondheidsorganisaties te verbeteren.

Advertentie (4)