Palestijnse leiders noemen het doden van een terrorist een “executie”

Moment van aanslag. Screenshot PMW

Zelfs wanneer een terreuraanslag duidelijk op video wordt vastgelegd, zullen de hoogste leiders van de PA beweren dat de door Israël gedode terrorist een onschuldig slachtoffer was.

Onlangs voerde Ahmed Erekat, een familielid van PA-leider en beroepsonderhandelaar Saeb Erekat, een terreuraanslag uit die werd vastgelegd door een Israëlische beveiligingscamera.

Nadat Erekat zijn auto had vertraagd bij een politiecontrolepost, versnelde hij plotseling, draaide de auto om, reed met opzet een politieagente aan waardoor ze tegen een muur werd gedrukt. Op het moment dat de terrorist uit zijn auto sprong, werd hij neergeschoten door andere Israëlische politieagenten. Dit alles werd vastgelegd op een beveiligingscamera.

Voor zijn aanval nam terrorist Erekat een videoboodschap op zijn telefoon op met zijn motivatie voor de aanval. In de opname verkondigde hij zijn onschuld, ontkende dat hij een spion voor Israël was en verklaarde dat hij “het vaderland nooit had verraden”, blijkbaar iets waarvan hij werd beschuldigd. Vervolgens praatte hij door over enkele familieproblemen die al dan niet verband hielden met de beschuldiging dat hij een spion voor Israël zou zijn.

Telefoonbericht van terrorist Ahmed Erekat: “Natuurlijk is je broer geen spion (en dus ben ik geen spion) en zoiets niet. Ik heb in mijn leven nooit het vaderland verraden … mijn broers en zussen waren hier niet bij betrokken ”(Via de Twitter-account van de Israëlische journalist Shimrit Meir, 24 juni 2020)

Palestijnen die worden beschuldigd van samenwerking met Israël proberen vaak hun naam te ‘zuiveren’ door terreuraanslagen te plegen :

“In verschillende gevallen hebben Palestijnse kinderen messteek operaties uitgevoerd vanwege de manier waarop het publiek naar hen kijkt. Ze beseften dat ‘de beste manier om zichzelf van het beeld dat ze Israël helpen te zuiveren’, is door deel te nemen aan verzetsoperaties (dwz terreuraanslagen). [Official PA TV, Personal Encounter, 11 oktober 2017]

PA-leider Saeb Erekat negeerde het videobewijs van de aanslag en de verklaring van de terrorist die het motief voor de aanslag bekend maakte. In plaats daarvan beschuldigde hij Israëlische soldaten er publiekelijk van dat zij zijn bloedverwant in koelen bloede had vermoord:

“Netanyahu draagt ​​de persoonlijke verantwoordelijkheid voor de executie in koelen bloede van de jonge Ahmed, en het wordt tijd dat hij wordt gedagvaard voor het Internationaal Strafhof.” (Officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida , 24 juni 2020)

De PLO tweette zelf zelfs de video van de aanval, maar koos ervoor om te beweren dat de terrorist “buitengerechtelijk is geëxecuteerd”:

Tekst in het Engels getweet : “(Alle fouten in de bron – red.) Ahmad Erekat, duidelijk ongewapend / onschadelijk, werd door de Israëlische bezettingsmacht ter plaatse buitengerechtelijk uitgevoerd. Terrorisme is zo’n wrede / koelbloedige misdaad die het Israëlische beleid van schieten op doden tegen Palestijnen illustreert.
@IntlCrimCourt #PalestiniansLivesMatter ”
(Officieel Twitter-account van de PLO-afdeling Onderhandelingen, 25 juni 2020)

Abbas ‘Fatah herhaalde ook de leugen in een tekenfilm, waarin de terrorist te zien was als een bloem die door een Israëlische soldaat was doodgeschoten:

Tekst op cartoon: “De moord op de jonge Ahmed Erekat [Officiële Facebookpagina van Fatah, 25 juni 2020]

Israël bij elke gelegenheid beschuldigen is een fundamenteel aspect van het PA-beleid. Van een terrorist een slachtoffer maken en van Israëls succesvolle zelfverdediging tegen terreur een ‘koelbloedige executie’ maken, is een ander flagrant voorbeeld van een dergelijke demonisering.