President Rivlin helpt een handje bij de voedselbank

President Rivlin tijdens het inpakken van een voedseldoos. Foto Mark Neyman, GPO

President Rivlin heeft de handen uit de mouwen gestoken en is in het logistieke centrum van Leket Israel, de Nationale Voedselbank in Moshav Gan Haim, de vrijwilligers een handje gaan helpen met het inpakken van voedselpakketten voor honderdduizenden Israëliërs die te weinig of geen geld hebben om voldoende levensmiddelen te kopen.

De president werd tijdens zijn bezoek begeleid door minister van Landbouw en sontwikkeling Alon Schuster, de CEO van Leket Israel Gidi Kroch en oprichter en voorzitter van Leket Israel Joseph Gitler.

CEO Gidi Kroch vertelde over de ingrijpende veranderingen die hun activiteiten hadden ondergaan, bijvoorbeeld dat donaties van bereid voedsel stopten en dat ouderen vanwege de instructies om binnen te blijven niet meer naar de voedselbanken gaan.

Hij zei ook dat veel vrijwilligers niet meer kwamen uit angst om het virus op te lopen. Tegelijkertijd waren de schenkingen van landbouwproducten sterk gestegen, hoewel er niemand was om ze te ontvangen.

De organisatie paste zich aan de nieuwe situatie aan en verdeelde meer dan een miljoen warme maaltijden rechtstreeks aan mensen in nood, nam extra werknemers aan en huurde extra gekoelde opslag.

De president vervolgde zijn bezoek aan het pakstation van de organisatie, waar hij arbeiders en vrijwilligers uit het hele land ontmoette die landbouwproducten verzamelden en inpakten. Daar gaf hij een toespraak en bedankte de vrijwilligers, joden en Arabieren, die anderen een handje kwamen helpen – altijd, maar in deze tijd nog meer van harte.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!