IDF breidt activiteit in virus gebieden uit terwijl 6 nieuwe doden het totaal op 480 brengt

Soldaten van het Home Front Command in Bnei Brak . Foto IDF-woordvoerders unit

Terwijl er opnieuw 1068 nieuwe patiënten met virus besmettingen in Israël zijn bijgekomen, heeft de IDF aangekondigd haar activiteiten in gebieden die het ergst door het coronavirus zijn getroffen te gaan uitbreiden.

In totaal zijn er nu 32.052 actieve virus patiënten in Israël, van wie 321 ernstige symptomen hebben en er 97 aan beademingsapparatuur liggen.

Het aantal doden door het COVID-19 virus is met zes gestegen en staat nu op 480, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Maandag zijn er 26.000 tests uitgevoerd, waarvan 7,7% positief bleken te zijn.

Als gevolg van nieuwe criteria waarmee de quarantaineperiodes voor besmette patiënten verkort worden tot 10 dagen, waaronder ten minste drie dagen zonder symptomen, is het aantal door het ministerie gemelde actieve gevallen in de laatste update met enkele duizenden gedaald.

Inmiddels heeft de IDF bekendgemaakt haar activiteiten in de zogenaamde ‘oranje steden’ aanzienlijk te gaan uitbreiden en heeft daartoe 2750 reservisten opgeroepen.

In een poging de verspreiding van het virus een halt toe te roepen zal de IDF in de 20 ‘oranje steden’ steden zorg dragen voor vervoer naar de quarantainehotels, het testen op het virus en de voorziening van levensmiddelen voor patiënten die in quarantaine zitten

Onder andere de steden ​​Jeruzalem, Tel Aviv, Modi’in Illit, Nazareth, Taibeh, Netivot en Givat Zeev zijn aan de lijst van de IDF toegevoegd.

Uit de virustests blijkt dat het besmettingspercentage in Elad 24% is, in Modi’in Illit 22%, in Beitar Illit 21% en in Beit Shemesh 20%.

Volgens gegevens van het ministerie van Volksgezondheid bevindt het hoogste aantal actieve viruspatiënten zich in Jeruzalem, waar 4960 mensen besmet zijn, daarna volgen Bnei Brak met 2405 besmettingen en Tel Aviv waar 1741 actieve patiënten zijn vastgesteld.

Advertentie (4)