Premier Netanyahu: “We zijn vastbesloten onszelf te verdedigen”

Premier Netanyahu tijdens de briefing. Foto Kobi Gideon / GPO

Terwijl het Israëlische leger vandaag in opperste staat van alertheid blijft langs de noordelijke grens met Libanon, hield premier Netanyahu een briefing op het hoofdkwartier van het Noordelijke Commando van het Israëlische leger. Israël vreest voor een nieuwe aanval van de Libanese terreurorganisatie Hezbollah.

Bij de briefing was de chef-staf van de IDF aanwezig, luitenant-generaal Aviv, evenals hoge officieren en belangrijke ambtenaren.

Premier Netanyahu zei bij aanvang van de briefing dat de actie van gisteren “een infiltratie in ons territorium heeft voorkomen”.

“Alle gebeurtenissen van de afgelopen tijd zijn het resultaat van de inspanningen van Iran en zijn Libanese bondgenoten om zich militair in onze regio te verschansen. Nasrallah dient dit Iraanse belang, wat ten koste gaat van Libanon”, aldus de premei

“Het is mijn indruk dat de IDF goed is voorbereid op elk mogelijk scenario. We zullen actie blijven ondernemen om de militaire verankering van Iran in onze regio te dwarsbomen. We zullen alles doen wat nodig is om ons te verdedigen en ik stel voor dat Hezbollah dit simpele feit overweegt: Israël is klaar voor elk scenario.”

“Ik raad niemand aan de IDF of de staat Israël uit te proberen. We zijn vastbesloten onszelf te verdedigen”

-PREMIER NETANYAHU

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!