Coronavirus task force van de IDF begint werkzaamheden

Binnen het “Alon” Command Center. Foto: IDF Woordvoerdereenheid

De coronavirus taskforce van het Israëlische leger is dinsdag begonnen de tweede coronavirus golf te bestrijden. 2000 soldaten zullen de gezondheidsdiensten in het land helpen bij het uitvoeren van tests en het epidemiologisch onderzoek van COVID-19-patiënten.

Het Home Front Command hoopt de extra mankracht te gebruiken om de testprocedure te verkorten en de infectieketen te verbreken door een binnen anderhalve dag patiënten een diagnose te geven in plaats van de vijf dagen die momenteel nodig zijn.

Het nieuwe centrum staat onder leiding van Brig.-Gen. Nissan Davidi, die voorheen als logistiek officier bij het Home-Front Command diende.

Foto IDF woordvoerderseenheid

Het commandocentrum zal opereren als onderdeel van het landelijke project dat vorige week werd gepresenteerd door coronavirus-tsaar prof. Ronni Gamzu en het ministerie van Volksgezondheid.

De taskforce zal bestaan ​​uit verschillende centra, complexen en teams waaronder een bemonsteringscentrum, een quarantainecentrum, een evaluatiecomplex, een informatiecentrum, een testcentrum en een epidemiologisch onderzoekscentrum.

Maj.Gen.Uri Gordin. Foto: IDF Woordvoerdereenheid

Volgens Generaal-majoor Uri Gordin, bevelhebber van het Home Front Command, is het doel om de procedure voor het identificeren van de drager van het coronavirus, het begin van de isolatie en het beëindigen van het epidemiologisch onderzoek maximaal 36 uur in beslag te laten nemen.

“We hebben van landen zoals Taiwan, Singapore en Zuid-Korea geleerd hoe we te werk moeten gaan,” zei Gordin.

In het pas opgerichte commandocentrum dienen gewone soldaten samen met reservisten wiens levensonderhoud werd beïnvloed door de pandemie en daardoor werkloos zijn geworden.

Het verzamelen van tests buiten het “Alon” Command Center. Foto: IDF Woordvoerdereenheid

Epidemiologisch onderzoek zal ook worden uitgevoerd door vertegenwoordigers van het Home Front Command in gemeentelijke centra van lokale autoriteiten.
‘Lokale autoriteiten zijn niet voldoende betrokken bij de strijd tegen het virus’ zegt Gordin. ‘Dat zal nu veranderen.’

Het commandocentrum gebruikt militaire technologie om de gegevens van de verschillende gezondheidsdiensten, Magen David Adom en het ministerie van Volksgezondheid, centraal te verwerken.

Hierdoor kan het commandocentrum berichten naar de telefoon van elke burger sturen die positief op het virus is getest, evenals een vragenlijst die als eerste stap in een epidemiologisch onderzoek dient.

Foto IDF woordvoerderseenheid

‘We moeten de transparantie ten opzichte van de burger vergroten om hem uit te rusten voor de strijd. Dit wordt gedaan door het publiek een actiever en duidelijker beeld te geven, naast een effectievere bewustmakingscampagne.”

Gordin voegde eraan toe dat het tijd zal kosten om grip te krijgen op de virusuitbraak. “Het zal morgenochtend niet gebeuren, maar we willen de winter bereiken met een infectiepercentage van 3% en niet 8% zoals het nu is. Alleen dan zullen we de pandemie onder controle krijgen.”

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)