Israël biedt Libanon hulp aan

Verwoeste straat in Beirut. Screenshot YouTube

Israël heeft via onder andere de VN en andere kanalen, Libanon hulp aangeboden. Drie Israëlische ziekenhuizen staan klaar om patiënten te helpen, nu blijkt dat de ziekenhuizen in Libanon de meer dan 4000 gewonden niet aan kunnen.

Premier Benjamin Netanyahu zei dat hij zijn nationale veiligheidsadviseur, Meir Ben Shabbat, had opgedragen om met VN-gezant Nickolay Mladenov te bespreken hoe Israël Libanon kan helpen.

President Reuven Rivlin deelde in tweets in het Engels, Arabisch en Hebreeuws zijn medeleven: ‘We delen de pijn van het Libanese volk en reiken oprecht onze hulp aan in deze moeilijke tijd.’

Knesset-oppositieleider Yair Lapid zond ook zijn condoleances naar de families van de slachtoffers.

Hoewel niet wordt verwacht dat Libanon het aanbod zal accepteren, hebben drie Israëlische ziekenhuizen laten weten gereed te staan om Libanese gewonden op te vangen.

Het Ziv Medisch Centrum in de noordelijke stad Safed en het Rambam Medisch Centrum in Haifa zeiden beiden dat ze gewonden zouden opnemen.

Beide noordelijke ziekenhuizen hebben uitgebreide ervaring met de behandeling van patiënten uit vijandige landen en waren beiden betrokken bij de behandeling van meer dan 5.000 Syriërs die gewond waren geraakt tijdens de Syrische burgeroorlog.

Ook Sheba Medical Center buiten Tel Aviv bood ook hulp aan.

“We hebben alle medische hulp aangeboden die nodig is voor de gewonden tijdens de Libanon-explosieramp”, vertelde ziekenhuisdirecteur Yitshak Kreiss aan Army Radio. “We zijn verplicht om iedereen te helpen die hulp nodig heeft, vooral onze buren. We zijn klaar en voorbereid op elke missie die we zullen krijgen. ‘

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)