Israëlische en Amerikaanse luchtmacht houden gezamenlijke F-35 oefening

Israëlische en Amerikaanse F-35’s in actie. Foto IDF woordvoerders unit

Zondag werd de oefening Enduring Lightning 2 gehouden. Een gezamenlijke oefening van de Israëlische en Amerikaanse luchtmacht die dit jaar voor de tweede keer plaatsvond.

In de oefening trainde het 421ste squadron van de Amerikaanse luchtmacht en het 908ste Expeditionary Air Refueling Squadron samen met het 140e squadron van de Israëlische luchtmacht. Ook het 122e Nachshon Squadron nam met radarvliegtuigen. deel aan de oefening.

De oefening vond plaats in het zuiden van Israël waar de geavanceerde 5e generatie Israëlische en Amerikaanse gevechtsvliegtuigen trainden in het omgaan met verschillende strategische lucht- en gronddreigingen. De F-35 kan tegen beide ingezet worden. Het is de tweede gezamenlijke oefening tussen de twee landen met de F-35, waarbij IAF vloog met de F-35I Adir.

Foto IDF woordvoerders unit

De strijdkrachten werkten en communiceerden samen om elke bedreiging te lokaliseren en te neutraliseren als een team.

De oefening vond plaats met inachtneming van de richtlijnen van het ministerie van Volksgezondheid, waarbij planning en nabespreking op afstand en langs digitale weg plaats vond.

Ondanks de COVID-19 uitdagingen heeft de IAF zijn volledige operationele paraatheid behouden en voert voortdurend oefeningen uit, inclusief internationale samenwerking, om de luchtsuprematie in het Midden-Oosten en de operationele paraatheid van de IAF te behouden.

Foto IDF woordvoerders unit

De twee luchtmachten onderhouden nauwe samenwerking, waaronder wederzijds trainingen en het delen van daaruit voortkomende lessen.

“Deze oefening illustreert eens te meer de nauwe relatie tussen de luchtmacht en militaire echelons en verbetert de samenwerking van kennis en capaciteiten van de F-35 en de operationele capaciteiten van de IAF” zegt de IDF in een verklaring.

Foto IDF woordvoerders unit

De oefening werd gehouden te midden van spanningen langs de grens van Israël met Libanon en Syrië, waar in korte tijd twee infiltratiepogingen werden verijdeld. De aanvallen vonden plaats uit wraak voor een Israëlische luchtaanval in Syrië waar in juli een Hezbollah strijder werd gedood.

Lees ook:
Israëlische luchtmacht gaat deelnemen aan grote oefening in Duitsland

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!