‘Scholen en economie kunnen niet open zolang virus zich verspreidt’ zegt virus expert

Ter illustratie. Screenshot Channel 12 nieuws

Professor Eran Segal, een computerbioloog aan het Weizmann Institute en een prominent gezondheidsdeskundige in Israël, vertelde Ynet dat ondanks een lichte daling van het aantal nieuwe COVID-19-gevallen, de huidige dagelijkse tol van 1.500 tot 2.000 nieuwe besmettingen per dag, nog steeds te hoog is om de resterende beperkingen op te heffen. Hij is van mening dat de scholen en de economie niet volledig kunnen worden geopend.

“Na het zien van de tweede coronavirus golf in de afgelopen weken, begint langzaam de besmettingssnelheid dalen”, zei hij. “Het aantal nieuwe gevallen per dag is gestabiliseerd op 1.500-2.000 patiënten gedurende twee weken, en dit kan op een verandering duiden.”

Segal zei dat de infectiecoëfficiënt van COVID-19 nu op 1 staat, wat betekent dat elke bevestigde drager ten minste 1 ander persoon infecteert.

‘Als dat zo blijft, blijven we bij 2000 nieuwe gevallen per dag’, zei Segal, ‘maar dat is niet goed genoeg en we moeten het dagelijkse besmettingspercentage verminderen. Zelfs als het gezondheidssysteem niet in direct gevaar is om in te storten, blijven medische teams onder druk staan.”

Segal voegde toe met 2000 dagelijkse gevallen, de regering niet in staat is om meer sectoren van de economie of scholen op 1 september te heropenen. “Dit is geen aantal dat beheerst kan worden”, zei hij.

Volgens de professor heeft de acceptatie van het virus door het publiek als een ernstige ziekte ertoe bijgedragen dat het aantal stabiel is gebleven en niet verder is gestegen.

Professor Eran Segal, Foto Weizmann Institute of Science

“Het publiek gedraagt ​​zich verantwoordelijker en in juli werden er meer beperkingen opgelegd aan het aantal mensen dat op één plek mocht samenkomen. Dit heeft het aantal infecties beïnvloed, maar als we het aantal nieuwe gevallen niet verminderen, kunnen we het schooljaar op 1 september mogelijk niet heropenen.”

Segal zei dat hij voorzichtig optimistisch was, maar er moet meer worden gedaan om het aantal besmettingen te verminderen. Hij voegde eraan toe dat de resultaten van eventuele aanvullende maatregelen ter bestrijding van het virus pas na een paar weken worden gezien.

“We zien nu de resultaten van stappen die zijn genomen op 5 juli, toen een limiet van 50 personen werd opgelegd aan openbare evenementen, en op 13 juli, toen er meer beperkingen werden opgelegd”, zei Segal.

‘Ik denk niet dat we meer beperkingen hoeven op te leggen voordat we een neerwaartse trend zien en als we doorgaan, hoeven we misschien geen nieuwe beperkingen op te leggen’, zei hij.

“Het is nog geen tijd voor feest en we moeten nog een echte vermindering van het aantal gevallen zien. We moeten het aantal infecties vóór de winter aanmerkelijk verminderen, terwijl we een mechanisme instellen om met het coronavirus te leven.”

Segal voegde eraan toe dat experts deze mechanismen al een tijdje bespreken en dat ze de epidemiologische onderzoeken van bevestigde dragers omvatten, een grotere testcapaciteit en een beter begrip van waar de besmetting het meest agressief is.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!

Advertentie (4)