Netanyahu staat achter uitspraken van zijn zoon dat ‘demonstranten buitenaardse wezens zijn’

Premier Netanyahu tijdens zijn reactie vandaag. Screenshot YouTube

Premier Netanyahu heeft vandaag, dinsdag, tijdens een bezoek aan het Homefront Command, voor het eerst gereageerd op de uitspraken van zijn zoon Yair, die maandag tijdens een radio interview de demonstranten “buitenaardse wezens” noemde waar zijn vader en hij om moeten lachen.

Netanyahu reageerde door te zeggen dat ‘de demonstraties vreemde verschijnselen zijn die worden gevoed en betaald door linkse activisten’.

‘Het zijn opruiers die mensen opjutten tegen mij, mijn familie met de dood bedreigen, alleen hoor je daar niets over,’ aldus Netanyahu.

“We veranderen de regering via de stembus en op geen enkele andere manier”, benadrukte Netanyahu, eraan toevoegend: ‘er zijn dag na dag expliciete en impliciete gewelddadige oproepen gedaan, er worden molotovcocktails naar het kantoor van de premier gegooid en bedreigingen geuit. Dit zijn zaken die de focus hadden moeten zijn van de universele veroordeling door iedereen’, aldus Netanyahu.

Hij doelde met dat laatste waarschijnlijk op een bedreiging door een inmiddels gearresteerde man uit het noorden van Israël die zijn zoon Yair in een bericht had laten wetend dat hij ‘op een dag zonder beveiliging zou zijn en hij hem dan zou weten te vinden’.

Opvallend is dat Netanyahu geen afstand nam van de uitspraken van zijn zoon ‘dat zij beiden de demonstraties amusant vinden’.

Door hier geen duidelijk afstand van te nemen zullen naar verwachting de demonstraties van vanavond en de komende demonstraties tegen Netanyahu op donderdagavond en zaterdag, groter worden en zal er zeker worden gereageerd op de door Yair Netanyahu gedane uitspraken.

Netanyahu toont hiermee aan dat hij zich niet betrokken voelt bij wat er in het land speelt of enig gevoel heeft voor de bijna 1 miljoen werklozen en mensen die hun bedrijf zijn verloren door de coronavirus pandemie.

Wat wel opvalt is dat sinds maandagmiddag het Government Press Office ieder half uur een mail doet uitgaan waarin wordt meegedeeld wat premier Netanyahu heeft gedaan of gaat doen en wat en wie hij gaat bezoeken of heeft bezocht.

Tot maandagmiddag was dat slechts een of twee keer per dag.

Ook de uitspraak van Netanyahu dat hij nog voor de Joodse Feestdagen die 18 september beginnen, de bevolking voor een derde keer geld wil toe stoppen, is opvallend te noemen en doet erg populistisch aan, blijkt uit veel reacties in de Israëlische media.

Ontvang gratis onze nieuwsbrieven!